ROKSIMIN 150 mg 10 tablet Uyarılar

İlko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Roksimin uyarılar, Roksimin zararları, Roksimin önlemler, Roksimin riskler, Roksimin yan etkisi, Roksimin alerji, Roksimin alkol, Roksimin hamileler, Roksimin emzirme, Roksimin araç kullanımı, Roksimin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

- Hepatik yetersizliği olan hastalarda Roksitromisin'in kullanımı tavsiye edilmez. Mutlak kullanımının gerektiği durumlarda, hepatik fonksiyon periyodik olarak kontrol edilmeli ve gerektiğinde uygulanacak doz azaltılmalıdır.

- Roksitromisin'in renal eliminasyonu kısıtlı olduğu için, renal yetmezliği olan hastalarda dozajın modifikasyonu gerekmez.

- Yaşlı kimselerde (65 yaşın üstünde) Roksitromisin'in yarılanma ömrü uzamıştır. Ancak 12 saat arayla 150 mg'lık dozlar birkaç defa tekrarlanıp iki doz arasında denge durum sağlandığında, plazmadaki maksimal konsantrasyonu ve eğri altında kalan alan bakımından yaşlılarla gençler arasında bir fark görülmemektedir. Bu nedenle yaşlı kimselerde uygulanacak dozun azaltılmasına gerek olmamakla birlikte tedavide dikkatli takip tavsiye edilir.

Gebelikte Kullanım : Hamile bayanlarda ilaç zorunlu durumlarda, tıbbi kontrol altında kullanılmalıdır.

Laktasyon : Roksitromisin anne sütüne çok az geçer.