ROKSIMIN 150 mg 10 tablet Etkileşimi

İlko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Roksimin etkileşimi, Roksimin etken madde, Roksimin yardımcı maddeler, Roksimin alkol, Roksimin etkileşim, Roksimin kullananlar, Roksimin dozu, Roksimin kullanımı bilgisini içerir.

- Klindamisin ve Linkomisin ile antagonistik etkileri olduğu için birlikte kullanılmaktan kaçınılmalıdır. Karbamazepin alan çocuklara verildiğinde kandaki Karbamazepin miktarı artarak, ataksi, başdönmesi, kusma gibi toksik belirtiler gözlenebilir. Bazı hastalarda yüksek dozda Teofillin ile alındığında Teofillinin kan seviyesi yükselebilir.

- Roksitromisin'in Varfarin ve Siklosporin ile birlikte kullanımına dikkat edilmelidir. Roksitromisin Siklosporin metabolizmasını inhibe ederek kandaki Siklosporin seviyesini arttırabilir, kreatinin konsantrasyonunu yükseltebilir.

- Bromokriptin'in plasma seviyesini yükselteceği ve antiparkinson aktivitenin artabileceği dikkate alınmalıdır.

- Ergotamin grubu ilaçların veya çavdar mahmuzundan üretilen vazokonstriktör ilaçların makrolidler ile birlikte kullanımında, ergotizm belirtilerinin ve nekroz ihtimalinin söz konusu olduğu bildirilmiştir.

Roksitromisin, Digoksin veya Varfarin'le etkileri güçlenebilir, ayrıca glukokortikoidlerin eliminasyonu yavaşlatılabilir.