ROFLAZIN 750 mg 14 film tablet Endikasyonları

Münir Şahin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Roflazin endikasyonları, Roflazin tedavisi, Roflazin ne işe yarar, Roflazin neye yarar, Roflazin ne için kullanılır, Roflazin nedir, Roflazin faydaları, Roflazin ne ilacı, Roflazin ne zaman kullanılır, Roflazin kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Yetişkinler

• Siprofloksasine duyarlı patojenlerin neden olduğu komplike ve komplike olmayanenfeksiyonlar.

• Solunum yolu enfeksiyonları:

Klebsiella spp., Enterabacter spp., Proteus spp., E. coli, Pseudomonas aeruginosa, Haemophilus spp., Mormcella catarrhalis, Legionella ve Staphylococcuslann nedenolduğu pnömonilerin tedavisinde endikedir.

Özellikle Pseudomonas dahil gram negatif organizmaların ya da Stafilokoktarm neden olduğu orta kulak enfeksiyonları (otitis media) ve paranazal sinüslerinenfeksiyonlarında (sinüzit) endikedir.

• Göz enfeksiyonlarında (bakteriyel endoftalmitis tedavisi ve profilaksisinde)

• Böbrek ve/veya idrar yollan enfeksiyonlarında

• Adneksit, gonore, prostatit dahil genital organlann enfeksiyonlarında•Gastrointestinal sistem, safra yollan enfeksiyonları, peritonit gibi karın boşluğuenfeksiyonlarında

* Cilt ve yumuşak doku enfeksiyonlarında

* Kemik ve eklem enfeksiyonlarında

* Septisemide

* İmmün sistemi zayıflamış hastaların enfeksiyonlannda (örneğin immünosupresiflerletedavi gören veya nötropenik hastalarda) veya enfeksiyon riskinin yüksek olduğudurumlarda profilaktik olarak.

* İmmün sistemi baskılanmış hastalann selektif intestinal dekontaminasyonunda.

* Neisseria meningitİdis’e bağlı invaziv enfeksiyonlann profilaksisi.

Antibakteriyel ajanlann uygun kullanımlanna ilişkin güncel resmi yönergeler dikkate alınmalıdır.

Çocuklar

Siprofloksasin 1-17 yaş aralığındaki çocuklarda ve adolesanlarda, komplike üriner sistem enfeksiyonları ve piyelonefriti 2. ve 3. basamak tedavisinde kullanılabilir.Siprofloksasinin komplike üriner sistem enfeksiyonları ve piyelonefriti olan pediatrikhastalardaki kullanımı, antimikrobiyal duyarlılık verilerine göre sadece siprofloksasineduyarlı organizmaların neden olduğu enfeksiyonlar ile kısıtlanmalıdır.

Siprofloksasin çocuklarda, kistik fıbrozisin P.aeruginosa enfeksiyonuna bağlı akut pulmoner alevlenmesinin tedavisinde (klinik çalışmalardaki yaş aralığı: 5-17 yaş)kullanılabilir.

Tedaviye, eklemler ve/veya çevre dokularla ilgili olası istenmeyen etkilerden dolayı, dikkatli bir risk/yarar değerlendirilmesinden sonra başlanmalıdır.

Çocuklardaki klinik çalışmalar sadece yukarıda bahsedilen endikasyonlar için mevcuttur. Diğer endikasyonlar için yeterli veri mevcut değildir.

Yetişkinlerde ve çocuklarda solunum voluvla gecen (Bacillus anthracis’e maruz kalma sonrası görülen) şarbon:

Havaya dağılmış Bacillus anthracis’e maruz kalmayı takiben, hastalığın ortaya çıkışım azaltmak veya ilerlemesini yavaşlatm+ak için endikedir.

İnsanda ulaşılan siprofloksasin serum konsantrasyonları, klinik yararın önceden belirlenmesini sağlar ve siprofloksasinin solunum yoluyla geçen şarbondakullanılmasının temelini oluşturur. (Bakınız: 5.1. "Farmakodinamik Özellikler")