REUMIL 20 mg film tablet Endikasyonları

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Reumil endikasyonları, Reumil tedavisi, Reumil ne işe yarar, Reumil neye yarar, Reumil ne için kullanılır, Reumil nedir, Reumil faydaları, Reumil ne ilacı, Reumil ne zaman kullanılır, Reumil kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

REUMİL, aşağıdaki endikasyonlarda erişkin hastaların tedavisinde “hastalığı modifıye edici antiromatizmal ilaç” (DMARD) olarak endikedir.

• Sülfasalazin veya metotreksat ile kontrol altına alınamayan veya bu ilaçlan tolere edemeyen veya bu ilaçların kullanımının kontrendike olduğu aktif romatoid artrit ve yinesülfasalazin veya metotreksat ile kontrol altına alınamayan veya bu ilaçlan tolereedemeyen veya bu ilaçların kullanımının kontrendike olduğu aktif psöriyatik artrittedavisinde endikedir.

Hepatotoksik ya da hematotoksik DMARD’larla (örn. metotreksat) yapılan yakın tarihli veya eş zamanlı tedaviler ciddi yan etki riskinde artışla sonuçlanabilir; bu nedenle REUMİLtedavisine başlanırken yarar/risk oranı göz önüne alınarak dikkatle değerlendirilmelidir.

Bunun yanı sıra, REUMİL’den diğer bir DMARD’a geçerken ilacın organizmadan arınma (wash-out) prosedürünün izlenmemesi, bu değişiklikten uzun bir süre sonra dahi ciddi yanetki riskini arttırabilir.