RESOLOR 2 mg 28 film kaplı tablet Uyarılar

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Resolor uyarılar, Resolor zararları, Resolor önlemler, Resolor riskler, Resolor yan etkisi, Resolor alerji, Resolor alkol, Resolor hamileler, Resolor emzirme, Resolor araç kullanımı, Resolor fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Böbrek yoluyla atılma, prukalopridin ana eliminasyon yoludur (bkz. bölüm 5.2). Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda 1 mg’lık doz önerilmektedir (bkz. bölüm 4.2).

Şiddetli karaciğer yetmezliği (Child-Pugh sınıf C) olan hastalarda veriler sınırlı olduğundan bu hastalarda RESOLOR reçete edilirken dikkatli olunmalıdır (bkz. bölüm 4.2).

Şiddetli ve klinik olarak stabil olmayan eşzamanlı hastalığı (örn. kardiyovasküler veya akciğer hastalığı, nörolojik veya psikiyatrik bozukluklar, kanser veya AIDS ve diğer endokrin bozukluklar) olan hastalar araştırılmamıştır. Bu koşullara sahip hastalara RESOLOR reçete edilirken dikkatli olunmalıdır. RESOLOR, özellikle aritmi veya iskemik kardiyovasküler hastalık öyküsü olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Şiddetli ishal vakalannda, oral kontraseptiflerin etkililiği azalabilir, olası bir oral kontrasepsiyon başansızlığını önlemek için ilave bir kontraseptif yönteminin kullanılması önerilmektedir (oral kontraseptif reçete etme bilgilerine bakın).

Erkekler: RESOLOR’un erkeklerde kullanımına yönelik güvenilirliği ve etkililiği kontrollü klinik çalışmalarda belirlenmemiştir, bu nedenle daha fazla veri elde edilmeden RESOLOR’un erkeklerde kullanılması önerilmemektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Prukalopridin araç veya makine kullanma üzerindeki etkileri hakkında hiçbir çalışma gerçekleştirilmemiştir. RESOLOR, özellikle tedavinin ilk gününde baş dönmesi ve bitkinlikle ilişkilendirilmiştir, bu da araç veya makine kullanımını etkileyebileceğinden, araç ve makine kullanırken dikkatli olunmalıdır (bkz. bölüm 4.8).