RESOLOR 2 mg 28 film kaplı tablet Gebelik

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Resolor gebelik kategorisi B'dir. Resolor hamilelik kategorisi, Resolor gebelik kategorisi, Resolor emzirme, Resolor anne sütüne geçer mi, Resolor laktasyon, Resolor hamilelerde kullanımı, Resolor ve bebek, Resolor kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: B

Gebelik dönemi

Gebelik sırasında prukaloprid ile deneyim sınırlıdır. Diğer risk faktörlerinin varlığında prukaloprid ile ilişki bilinmemesine karşın klinik çalışmalar sırasında spontan düşük vakalan gözlenmiştir.

Hayvan çalışmaları, gebelik, embriyo / fetüs gelişimi, doğum veya doğum sonrası gelişimle ilgili herhangi bir doğrudan ya da dolaylı zararlı etki göstermemektedir (bkz. bölüm 5.3).

Gebelik sırasında RESOLOR önerilmemektedir. Çocuk doğurma potansiyeline sahip kadınlar prukalopridle tedavi sırasında etkili bir kontraseptif kullanmalıdır.

Laktasyon dönemi

Prukaloprid anne sütüyle atılır. Ancak, RESOLOR’un terapötik dozlarında anne sütüyle beslenen yeni doğanlar/bebeklerde hiçbir etki beklenmemektedir. İnsanlara ilişkin veriler bulunmadığından, emzirme döneminde RESOLOR kullanılması önerilmemektedir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Hayvan çalışmalan, erkek veya kadın fertilitesi üzerine hiçbir etki olmadığını göstermektedir.