RENOVEL 10 mg/1 ml enj. çöz. içeren flakon Etkileşimi

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Renovel etkileşimi, Renovel etken madde, Renovel yardımcı maddeler, Renovel alkol, Renovel etkileşim, Renovel kullananlar, Renovel dozu, Renovel kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Tüm sitotoksiklerdeki ortak etkileşimler Eş zamanlı kullanım kontrendikasyonu:

Sarı humma aşısı: Ölümcül yaygın aşı hastalığı riski (Bkz. Bölüm 4.3).

Önerilmeyen eş zamanlı kullanımlar:

Canlı atenüe aşılar: Ölümcül olma olasılığına sahip yaygın aşı hastalığı riski. Bu risk altta yatan hastalık nedeniyle immün sistemi baskılanmış hastalarda artmıştır. Bu durum varsa inaktif bir aşı(poliomiyelit) kullanılması önerilir (Bkz. Bölüm 4.4).

Fenitoin (ekstrapolasyon ile fosfenitoin): Sitotoksik ilaç tarafından fenitoin emiliminde azalma olmasına bağlı olarak konvülsiyonların alevlenme riski ya da fenitoinin/fosfenitoinin hepatikmetabolizmayı artırmasına bağlı olarak sitotoksik ilacın toksisitesinde artış ya da etkililik kaybı.

Kullanım için özel dikkat isteyen etkileşimler:

Tümoral hastalıklarda trombotik risk artışı nedeniyle sıklıkla antikoagülan tedavi uygulanır. Hastalıklar sırasında hastaların koagülasyon eğilimindeki değişikliğin fazla olması nedeniylehastanın oral antikoagülan ile tedavisine karar verilirse, oral antikoagülan ve antikanser kemoterapiarasındaki olası etkileşimin izlenmesinde INR (Uluslararası Normal Oran) değeri sık olarak takipedilmelidir.

Dikkat edilmesi gereken eş zamanlı kullanımlar:

İmmünosupresif ilaçlar (Siklosporin, takrolimus, everolimus, sirolimus): Lenfoproliferasyon riski ile birlikte aşırı immünodepresyon.

Vinka alkaloitlerine özgü etkileşimler Önerilmeyen eş zamanlı kullanımlar:

İtrakonazol, posakonazol: Hepatik metabolizmalarının azalmasına bağlı olarak vinka alkaloitlerinin nörotoksisitesinde artış.

Kullanım için özel dikkat isteyen etkileşimler:

Proteaz inhibitörleri: Proteaz inhibitörlerinin neden olduğu hepatik matabolizmalarının azalmasına bağlı olarak antimikotik ajanların toksi sitesinde artış. Yakın klinik izlem ve bunun sonucundaantimikotik ajan dozajında düzenleme gereklidir.

Dikkat edilmesi gereken eş zamanlı kullanımlar:

Mitomisin C: Bronkospazm ve dispne riskinde artış, nadiren interstisyel pnömoni gözlenmiştir.

Vinka alkaloitleri P-glikoproteinin bir substratı olarak bilindiğinden ve bu konuda özgün bir çalışma olmadığından RENOVEL ile bu membran taşıyıcısının güçlü modülatörlerinin eş zamanlıkullanımında dikkatli olunmalıdır.

Vinorelbine özgü etkileşimler:

RENOVEL ile kemik iliği toksisitesi bilinen ilaçların kombinasyonu miyelosüpresif advers olayları alevlendirebilir.

CYP 3A4 enzimi vinorelbin metabolizmasındaki temel enzim olduğundan bu izoenzimin güçlü inhibitörleri (örn. ketokonazol, itrakonazol) ile kombinasyon vinorelbin kan konsantrasyonlarınıartırabilir ve bu enzimin güçlü indükleyicileri (örn. rifampisin, fenitoin) ile kombinasyonvinorelbin kan konsantrasyonlarını azaltabilir (Bkz. Bölüm 4.4).

RENOVEL ile sisplatin kombinasyonunda birkaç siklus boyunca farmakokinetik etkileşim ortaya çıkmaz. Bununla birlikte RENOVEL ile ilişkili granülositopeni insidansı, tek başına RENOVELtedavisine göre sisplatin kombinasyonunda daha yüksek olmuştur.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik hastalarda yapılmış herhangi bir etkileşim çalışması yoktur.