RENOVEL 10 mg/1 ml enj. çöz. içeren flakon Dozu

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Renovel dozu, Renovel dozaj, Renovel doz aşımı, Renovel uygulama, Renovel kullanım şekli, Renovel kullanımı, Renovel kullanım süresi, Renovel açmı tokmu, Renovel nedir, Renovel ne için kullanılır, Renovel nasıl kullanılır, Renovel faydaları, Renovel etkileri, Renovel günde kaç kez, Renovel sabah mı akşam mı, Renovel fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Küçük hücreli olmayan akciğer kanseri ve ileri meme kanseri

Monoterapide genel olarak kullanılan doz haftada 25-30 mg/m ’dir.

Kombinasyon terapisinde doz (25-30 mg/m ) korunurken uygulama sıklığı üç haftada bir 1 ve 5. günler ya da üç haftada bir 1 ve 8. günler olmak üzere azaltılır.

Uygulama şekli:

RENOVEL uygun dilüsyon yapıldıktan sonra sadece intravenöz yoldan kullanılır.

RENOVEL’in intratekal yoldan kullanımı ölümcül olabilir (Ayrıntılı bilgi için Bkz. Bölüm 6.6). RENOVEL’in, 20-50 ml’lik enjeksiyonluk serum fizyolojik çözelti (9 mg/ml; %0.9) ile veya %5dekstroz solüsyonu ile dilüsyon hazırlandıktan sonra 6-10 dakikalık infüzyon şeklinde verilmesiönerilmektedir.

Uygulamadan sonra, damar en az 250 ml serum fizyolojik ile yıkanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek yetmezliği:

Renal atıhmının çok az olması nedeniyle, ciddi renal yetmezliği olan hastalarda RENOVEL dozunun azaltılmasına ilişkin farmakokinetik bir gerekçe yoktur.

Karaciğer yetmezliği:

RENOVEL farmakokinetiği orta derecede ve ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalarda değişmez. Bununla birlikte, bir önlem olarak ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalarda dozun 20 mg/m ’yedüşürülmesi ve hematolojik parametrelerin yakından izlenmesi önerilir (Bkz. Bölüm 4.4 ve 5.2).

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda güvenlilik ve etkililiği saptanmadığından kullanılması önerilmez (Bkz. Bölüm 5.1). Geriyatrik popülasyon:

Bazı hastalarda duyarlılığın daha fazla olması dışlanamamakla birlikte, klinik deneyim yaşlı hastalarda yanıt oranlan açısından farklılık saptanmamıştır. Yaş vinorelbinin farmakokinetiğinideğiştirmez.

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar:

RENOVEL ile doz aşımı bazen enfeksiyon, ateş, paralitik ileus ile birlikte olan kemik iliği hipoplazisine yol açabilir.

Tedavi:

Hekim yarafından gerekli görüldüğünde kan transfüzyonu, büyüme faktörleri ve geniş spektrumlu antibiyotik tedavisi ile birlikte genel destekleyici önlemler alınmalıdır. Karaciğer işlevlerininyakından izlenmesi önerilir. RENOVEL için bilinen bir antidot yoktur.