RENAGEL 800 mg 180 film tablet Gebelik

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Renagel gebelik kategorisi C'dir. Renagel hamilelik kategorisi, Renagel gebelik kategorisi, Renagel emzirme, Renagel anne sütüne geçer mi, Renagel laktasyon, Renagel hamilelerde kullanımı, Renagel ve bebek, Renagel kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye Gebelik kategorisi: C Gebelik dönemi

Sevelamerin gebelerde kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır. Sevelamer in yüksek dozda farelere uygulandığı hayvan çalışmalarında bazı üreme toksisiteleri gösterilmiştir (Bkz. Bölüm 5.3). Sevelamerin ayrıca folik asit de dahil olmak üzere bazı vitaminlerin emilimini azalttığını göstermiştir (Bkz. Bölüm 4.4 ve Bölüm 5.3). İnsanlardaki potansiyel riski bilinmemektedir. RENVELA hamilelerde sadece eğer çok açık ihtiyaç varsa ve anne ve fetüsün her ikisi için de dikkatli bir risk/yarar analizi yapıldıktan sonra kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Sevelamerin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmememektedir.

Sevelamerin emilmeyen yapısı anne sütüne sevelamer salınma ihtimalinin olmadığını göstemektedir. Emzirme veya RENVELA tedavisinden birine devam edip etmemeye karar verilirken çocuğun emzirmeden ve annenin RENVELA’dan sağlayacağı yarar göz önünde bulundurulmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite