RENAGEL 800 mg 180 film tablet Dozu

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Renagel dozu, Renagel dozaj, Renagel doz aşımı, Renagel uygulama, Renagel kullanım şekli, Renagel kullanımı, Renagel kullanım süresi, Renagel açmı tokmu, Renagel nedir, Renagel ne için kullanılır, Renagel nasıl kullanılır, Renagel faydaları, Renagel etkileri, Renagel günde kaç kez, Renagel sabah mı akşam mı, Renagel fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji uygulama sıklığı ve süresi:

Başlangıç dozu:

Fosfat bağlayıcı almayan hastalar için, serum fosfat seviyeleri baz alınarak önerilen RENAGEL başlangıç dozu günlük 2.4 g veya 4.8 g’dır. RENAGEL günde 3 kez yemeklerle birlikte alınmalıdır.

Daha önce fosfat bağlayıcı alan hastalarda optimum günlük dozu sağlamak için, serum fosfor seviyeleri ölçülerek gram bazında eşdeğer RENAGEL dozu verilmelidir.

Titrasyon ve idame tedavisi:

Serum fosfor düzeyleri yakından takip edilmelidir ve RENAGEL dozu, serum fosfor düzeyi 1.76 mmol/1 (5.5 mg/dl) veya daha düşük değere ulaşacak şekilde ayarlanmalıdır. Serum fosfat seviyesi, stabil serum fosfat düzeylerine ulaşılana kadar her iki ile üç haftada bir ve daha sonra da düzenli olarak kontrol edilmelidir. Doz, gerekli olduğunda iki

1/8

haftalık aralıklarda öğün başma 1 tablet artırılabilir veya azaltılabilir. Titrasyon kılavuzu aşağıdaki tabloda verilmektedir:

Doz titrasyon kılavuzu:

Serum fosfor seviyesi

RENAGEL dozu

> 5.5 mg/dL (1.76 mmol/1)

2 hafta arayla her öğünde 1 tablet arttırılır

3.5 - 5.5 mg/dL (1.13 - 1.76 mmol/1)

Mevcut dozla devam edilir

<3.5 mg/dL (1.13 mmol/1)

Her öğünde 1 tablet azaltılır

Doz aralığı her öğünde 1 ile 5 adet 800 mg

ilm tablet arasında değişebilir.

Serum fosfor seviyesinin 5 mg/dL veya daha düşük bir seviyeye düşürülmesi için tasarlanan bir Faz 3 çalışmada günlük ortalama doz her öğünde 3 adet RENAGEL 800 mg film tablettir. Çalışılan günlük maksimum doz 13 gramdır.

Bir yıllık klinik çalışmanın kronik fazında kullanılan ortalama gerçek günlük doz 7 gram sevelamerdir.

Uygulama şekli:

Hastalar RENAGEL’i yemekler ile almalı ve reçetelenmiş olan diyet listesine bağlı kalmalıdırlar. Tabletler bütün olarak yutulmalı, çiğnenmemelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Bu ilacm güvenliliği ve etkinliği prediyaliz hastalarında belirlenmemiştir. Bu hastalarda RENAGEL kullanılması önerilmez.

Pediyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı vakası bildirilmemiştir.

RENAGEL, normal sağlıklı gönüllülere herhangi bir istenmeyen etki görülmeksizin sekiz gün süresince 14 gram/ gün (17 adet RENAGEL 800 mg film tablete ekivalan) dozunda verilmiştir.