REFCON DOUBLE ACTION oral süspansiyon 200 ml Uyarılar

Vefa Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Refcon uyarılar, Refcon zararları, Refcon önlemler, Refcon riskler, Refcon yan etkisi, Refcon alerji, Refcon alkol, Refcon hamileler, Refcon emzirme, Refcon araç kullanımı, Refcon fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Her 10 ml’lik dozdaki sodyum miktarı 124,33 mg’dır. Bazı konjestif kalp yetmezliği ve böbrek yetmezliği vakalannda olduğu gibi oldukça sıkı bir tuz diyetinin önerildiği vakalardabu durum dikkate alınmalıdır.

10 ml’lik her dozda 130,12 mg kalsiyum bulunmaktadır. Hiperkalsemi, nefrokalsinoz ve kalsiyum içeren reküren böbrek taşı olan hastalarda tedavi uygulanırken dikkatli olunmalıdır.Metil paraben (E218) ve propil paraben (E216) içerdiğinden (muhtemelen gecikmiş) aleıjikreaksiyonlara sebep olabilir.

Yedi gün sonra semptomlarda düzelme görülmediği takdirde klinik durum gözden geçirilmelidir. Gereğinden uzun süre kullanımından kaçınılmalıdır.

Diğer antasitlerde olduğu gibi, antasit-aljinat kombinasyonu olan REFCON DOUBLE ACTION’ın kullanımı altta yatan daha ciddi tıbbi durumları maskeleyebilir.

Aşağıdaki durumlarda REFCON DOUBLE ACTION kullanılmamalıdır:

• Ciddi/kısmi böbrek fonksiyonu/yetmezliği bulunan hastalar

• Hipofosfatemili hastalar

Gastrik asit seviyesi çok düşük olan hastalarda etkililiğin düşmesi olasdığı bulunmaktadır. Gastroenteriti olan ya da böbrek yetmezliği şüphesi bulunan çocuklar, büyük bir hipernatremiriski altındadır.

Hekim tarafından önerilmedikçe 12 yaşın altındaki çocuklarda tedavi uygulanması genelde önerilmemektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerinde etkisi bulunmamaktadır.