RANITINE 150 mg 60 tablet Nedir

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ranitine nedir, Ranitine ne için kullanılır, Ranitine ne ilacı, Ranitine neye yarar, Ranitine ne işe yarar, Ranitine neye iyi gelir, Ranitine kullananlar, Ranitine kullanımı, Ranitine uygulama, Ranitine etkileri, Ranitine faydaları bilgilerini içerir.

2.RANITINE nedir ve ne için kullanılır?

RANİTİNE beyaz renkli, yuvarlak, çentiksiz, bikonveks film kaplı tabletlerdir. 30 ve 60 film kaplı tabletlik ambalajlarda piyasaya sunulmuştur. Etkin madde olarak ranitidin içerir ve ranitidin H2 reseptör antagonisti adı verilen bir ilaç grubunun üyesidir; midenizdeki asit miktarını azaltır. Böylece mide ve on iki parmak barsağmda (duodenumda) bulunan ülserlerde (yaralarda) hızlı iyileşme sağlanır ve yanma/acı azalır.

Doktorunuz bu ilacı size ve sağlık durumunuza uygun olduğu için seçmiştir.

RANİTİNE aşağıdaki durumlarda kullanılır:

  • Mide veya duodenum ülserinin tedavisinde bazı durumlarda doktorunuz RANİTİNE’le birlikte bir antibiyotik de reçete edebilir.
  • Artrit (eklem iltihabı) için kullanılan bazı ilaçlar ve ağrı kesiciler yan etki olarak ülserlere neden olabilirler. Eğer böyle bir tedavi görüyorsanız, doktorunuz sizi ülserlerden korumak için RANİTİNE reçete edebilir.
  • Ülserler kanayabilir. Doktorunuz sizi bundan korumak için size RANİTINE reçete edebilir.
  • Yemek borusundaki asit kaynaklı problemlerin (özofajit: yemek borusu iltihabı) ve diğer problemlerin tedavisinde kullanılır. Bu problemler, ağrıya veya rahatsızlığa neden olabilen hazımsızlık, dispepsi (sindirim güçlüğü) veya mide yanması/ekşimesidir.
  • Midede fazla asit salgılanmasından kaynaklanan problemlerin tedavisinde kullanılır.
  • RANİTINE anesteziden önce bazı özel problemlerden korunmak için de verilebilir.