PROTOPIC %0.03 30 gr pomad Dozu

Astellas Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Protopic dozu, Protopic dozaj, Protopic doz aşımı, Protopic uygulama, Protopic kullanım şekli, Protopic kullanımı, Protopic kullanım süresi, Protopic açmı tokmu, Protopic nedir, Protopic ne için kullanılır, Protopic nasıl kullanılır, Protopic faydaları, Protopic etkileri, Protopic günde kaç kez, Protopic sabah mı akşam mı, Protopic fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

PROTOPIC tedavisi, atopik dermatitin teşhis ve tedavisinde deneyimli olan hekimler tarafından başlatılmalıdır.

PROTOPIC’in iki farklı dozu bulunmaktadır: PROTOPIC %0.03 pomad ve PROTOPIC %0.1 Pomad

Pozoloji:

PROTOPIC kısa süreli ve aralıklı uzun tedavide kullanılabilir. Tedavi uzun dönemde devamlı olmamalıdır.

PROTOPIC tedavisine ilk işaretler ve belirtiler görüldüğü zaman başlanmalıdır. Derinin etkilenmiş bölgesi, lezyonlar tamamen veya çoğunlukla temizlenene ya da hafif bir etkigörülene kadar PROTOPIC ile tedavi edilmelidir. Ancak bundan sonra, hastalar idametedavisi için uygun olmaktadır (Bkz. İdame tedavisi). Hastalık belirtilerinin nüksettiğine(alevlenme) dair ilk işaret görüldüğünde, tedaviye yeniden başlanmalıdır.

Günde iki kez uygulanan takrolimus pomad tedavisine 6. haftaya kadar yanıt veren (tam iyileşme, tama yakın iyileşme veya hafif iyileşme) hastalar idame tedavisi için uygundur.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Alevlenme tedavisi:

Yetişkinler ve adolesanlar ( 16 yaş ve üzeri )

Tedaviye günde iki kez PROTOPIC %0.1 ile başlanmalıdır ve tedavi lezyon kaybolana dek sürdürülmelidir. Semptomlar yeniden ortaya çıkarsa günde iki kez PROTOPIC %0.1 iletedaviye tekrar başlanmalıdır. Hastanın klinik durumu izin verirse, uygulama sıklığınınazaltılması ya da daha düşük dozdaki PROTOPIC %0.03 pomada geçilmesi denenmelidir.

Genellikle tedavi başlangıcından itibaren bir hafta içerisinde iyileşme gözlenir. Eğer iki haftalık tedaviden sonra iyileşmeye dair herhangi bir işaret gözlenmezse, başka tedaviseçenekleri düşünülmelidir.

Yaşlı hastalar

Yaşlı hastalarda, spesifik çalışmalar yürütülmemiştir. Ancak, bu hasta popülasyonu için mevcut klinik çalışmalar herhangi bir doz ayarlamasına ihtiyaç duyulmadığını göstermektedir.

Pediyatrik popülasyon

2 yaş ve üzeri çocuklar, daha düşük doz içeren PROTOPIC %0.03 Pomad kullanmalıdır. Tedaviye, üç haftaya kadar günde iki kez şeklinde başlanmalıdır. Daha sonrasında uygulamasıklığı lezyonlar temizlenene kadar günde bir kereye düşürülmelidir (Bkz. 4.4 Özel kullanımuyarıları ve önlemleri).

PROTOPIC pomad, daha fazla veri mümkün olana kadar, 2 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.

İdame tedavisi:

Yetişkinler ve adolesanlar (16 yaş ve üzeri)

Yetişkin hastalar (16 yaş ve üzeri) PROTOPIC %0.1 pomad kullanmalıdır.

PROTOPIC, alevlenmenin devam etmesini önlemek amacıyla, atopik dermatitten genelde etkilenen bölgeye haftada iki kez günde bir kere (örn. Pazartesi ve Perşembe) olmak üzereuygulanmalıdır. Uygulamalar arasında PROTOPIC tedavisinin yapılmadığı 2-3 günlük aralarverilmelidir.

Doktor tarafından 12 ay sonra hastanın durumu incelenmeli ve 12 ayın üzerinde güvenlilik verisi olmadığından, 12 ayın üzerindeki idame tedavisine devam edilip edilmeyeceğine kararverilmelidir.

Alevlenme belirtileri nüksederse, günde iki kez uygulanan tedaviye yeniden başlanmalıdır (Bkz. Alevlenme tedavisi).

Yaşlı hastalar

Yaşlı hastalarda, spesifik çalışmalar yürütülmemiştir (Bkz: Alevlenme tedavisi bölümü) Pediyatrik popülasyon

2 yaş ve üzeri çocuklar, daha düşük doz içeren PROTOPIC %0.03 Pomad kullanmalıdır.

PROTOPIC, alevlenmenin devam etmesini önlemek amacıyla atopik dermatitten genelde etkilenen bölgeye haftada iki kez günde bir kere (örn. Pazartesi ve Perşembe) olmak üzereuygulanmalıdır. Uygulamalar arasında PROTOPIC tedavisinin yapılmadığı 2-3 günlük aralarverilmelidir.

Çocuklarda 12 ayın sonundaki inceleme, tedaviye devam edilip edilmeyeceğini ve hastalığın seyrini araştırmak amacı ile, tedaviye ara verilmesini içermelidir.

PROTOPIC pomad, daha fazla veri mümkün olana kadar, 2 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.

Uygulama şekli:

Doz aşımı ve tedavisi

Topikal uygulama sonrasında doz aşımı gerçekleşmesi mümkün değildir.

Oral yoldan uygulanması durumunda genel destekleyici önlemlerin alınması uygun olabilir. Bunlar yaşamsal belirtilerin izlenmesini ve klinik durumun gözlenmesini içerebilir. Pomadınyapısı nedeniyle, kusturma ve gastrik lavaj önerilmemektedir.