ALCAINE 5 mg 15 ml oft.sol. Kullananlar

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

2.ALCAINE kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

ALCAINE'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

• Eğer proparakain hidroklorüre veya ALCAINE'nin içerdiği maddelerden herhangi birine karşı hassasiyetiniz (alerjiniz) var ise

ALCAINE'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

• Bu ürün göze uygulanmak içindir. Enjekte edilmemeli veya yutulmamalıdır.

• ALCAINE doktorun gözetimi olmadan kullanılmamalıdır.

• ALCAINE, epilepsi hastalarında, alerjisi olanlarda, kalp rahatsızlığı veya hipertiroidi (Tiroid bezinden salgılanan tiroid hormonunun gereğinden fazla üretilmesi) olduğu bilinen veya solunum problemi olan hastalarda dikkatli ve idareli kullanılmalıdır.

• Eğer Miyastenia gravis (Bir tür kas güçsüzlüğü hastalığı) rahatsızlığınız varsa; bu hastalar özellikle anestezi yapan ilaçların etkilerine karşı hassas olabilirler.

• Lokal olarak gözde anestezi oluşturan ilaçların uzun süreli kullanımı zaman içerisinde etki süresinde azalma oluşturabilir, bu nedenle istenen anestezik etkinin sağlanması için gittikçe daha fazla ilaç gerekebilir ve yara iyileşmesi gecikebilir. Böyle uzun süreli kullanım, korneanın dış yüzeyinin kaybı (gözün şeffaf ön kısmı) veya bunu takiben korneal infeksiyon ve/veya kalıcı görme kaybıyla birlikle olan korneal opaklaşmaya (göz yüzeyinin bulanıklaşması) ya da korneal delinme ile sonuçlanabilir.

• Anestezi süresince gözün tahriş edici kimyasal maddelerden, yabancı cisimlerden ve kaşımaktan korunması çok önemlidir. Anestezinin etkisi geçinceye kadar, gözlerinize dokunmayınız ve kaşımayınız.

• Eğer kanınızda kas kasılmasına neden olan maddeleri parçalayan bir enzim olan asetilkolinesterazın miktarı düşükse veya bunu engelleyen ilaçlarla (kolinesteraz inhibitörü) tedavi edildiyseniz, ALCAINE gibi anesteziklerin lokal uygulanmaları sırasında sistemik yan etki riskinde artış gösterebilirsiniz.

• Lokal anesteziklerin göze uygulanmasıyla sistemik toksisite oldukça nadirdir. Bu durum depresyonun takip ettiği merkezi sinir sistemi uyarılması ile ortaya çıkabilir.

• Eğer kontakt lens kullanıyorsanız. ALCAINE gözünüzde lens takılı iken kullanılmamalıdır.

• Gözde herhangi bir aşırı duyarlık veya iritasyon belirtisi olduğunda veya durum kötülediğinde ALCAINE kullanımını kesmelisiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

ALCAINE'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

ALCAINE göze damlatılarak kullanılır. Ürünü başka bir yolla kullanmayınız. Ürün önerildiği şekilde kullanıldığı takdirde, besinlerle ve içeceklerle bir ilişkisi yoktur.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

İlacın hamile kadınlarda kullanımı ile ilişkili yeterli çalışmaları mevcut değildir, hamilelik sırasında kullanımında dikkatli olunmalıdır. ALCAINE, sadece gerçekten gerekli olduğu durumlarda kullanılmalıdır.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. ALCAINE, sadece gerçekten gerekli olduğu durumlarda kullanılmalıdır.

Araç ve makina kullanımı

Diğer göz damlalarında da olduğu gibi, ALCAINE kullandıktan sonra görüşünüzde bulanıklaşma oluşabilir. Bulanıklık geçinceye kadar araç ya da makine kullanmayınız.

ALCAINE'in içeriğinde bulunan bir yardımcı madde hakkında önemli bilgi

Eğer kontakt lens kullanıyorsanız, lensler gözünüzde takılı iken bu ürünü kullanmayınız. Göz damlasını kullandıktan sonra lensleri tekrar takmadan önce 15 dakika bekleyiniz. ALCAINE içerisindeki bir koruyucu madde (benzalkonyum klorür) yumuşak lenslerin rengini soldurabilir ve gözde tahrişe sebep olabilir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Eğer birden fazla göz ilacı kullanıyorsanız, iki uygulama arasında en az 5 dakika olmalıdır.