PROPOFOL-LIPURO %1(10 mg/ml)IV infüzyonluk ve enjeksiyonluk emülsiyon içeren 20 ml 5 ampül Zararları

B.Braun-İrengün Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Propofol-Lipuro zararları, Propofol-Lipuro önlemler, Propofol-Lipuro riskler, Propofol-Lipuro uyarılar, Propofol-Lipuro yan etkisi, Propofol-Lipuro istenmeyen etkiler, Propofol-Lipuro cinsel, Propofol-Lipuro etkileri, Propofol-Lipuro tedavi dozu, Propofol-Lipuro aç mı tok mu, Propofol-Lipuro hamilelik, Propofol-Lipuro emzirme, Propofol-Lipuro alkol, Propofol-Lipuro kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Propofol ile anestezi indüksiyonu ve idamesi veya sedasyon minimal eksitasyon bulgusu ile genelde kolaydır. En yaygm rapor edilen advers ilaç reaksiyonlan, hipotansiyon gibi, anestezik/sedatif bir ajanın farmakolojik olarak tahmin edilebilen yan etkileridir. Propofol uygulanan hastalarda gözlenen advers etkilerin doğası, şiddeti ve oluş sıklığı hastalann durumuna ve yapılan cenahi veya terapötik prosedürlere bağlıdır.

Yan etkiler aşağıdaki şekilde sınıflandmlır:

Çok yaygın (>1/10), yaygın (>1/100 ila < 1/10), yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100), seyrek (>1/10.000, < 1/1000), çok seyrek (< 1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden tahmin edilemiyor).

Advers İlaç Reaksiyonları Tablosu

prosedüre bağlı

komplikasyonlar
___

(1) Şiddetli bradikardiler seyrektir. Asistole kadar ilerlemesi ile ilgili izole vakalar rapor edilmiştir

(2) Bazen hipotansiyon intravenöz sıvıların uygulanmasını ve propofolün uygulanma hızının azaltılmasını gerektirebilir.

(3) Yoğun bakım ünitelerinde propofol sedasyon için 4 mg/kg/saatten fazla dozda verildiğinde, çok seyrek rabdomiyoliz ile ilgili raporlar alınmıştır.

(4) Önkoldaki geniş damarları ve antecubital fossa’yı kullanarak azaltılabilir. PROPOFOL-® LİPURO % 1(10 mg/ml) ile lokal ağrı ayrıca eşzamanlı lidokain enjeksiyonu ile azaltılabilir.

(5) “Propofol infüzyon sendromu” olarak rapor edilen bu olayların kombinasyonu, sık sık bu olayların gelişmesi için bir çok risk faktörüne sahip, şiddetli bir şekilde hasta olanlarda görülebilir, (daha detaylı bilgi için bölüm

4.4.’e bakınız).

(6) Brugada-tipi EKG - EKG’de yükselmiş ST-segmenti ve coved (çadır tipi) T-dalgası

(7) Yetişkinlerde hızlı ilerleyen kardiyak yetmezlik (bazı vakalarda ölüm ile sonuçlanan). Bu vakalarda kardiyak yetmezlik genelde inotropik destekleyici tedaviye cevap vermemiştir.