PROPOFOL % 1 FRESENIUS 1 x 50 ml Etkileşimi

Fresenius Kabi Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Propofol etkileşimi, Propofol etken madde, Propofol yardımcı maddeler, Propofol alkol, Propofol etkileşim, Propofol kullananlar, Propofol dozu, Propofol kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

PROPOFOL %1 FRESENIUS diğer anestezi ilaçlan ile kullanılabilir (premedikasyonlar, inhalasyon anestezikleri, analjezik ajanlar, kas gevşeti çiler ve lokal anestetikler) PROPOFOL %1 FRESENIUS’un bu ürünlerle ciddi etkileşimleri rapor edilmiştir. Bu ilaçların merkezi etkili olan bazıları, PROPOFOL %1 FRESENIUS ile birlikte kullanıldığında etkilerinin artması nedeniyle solunum ve dolaşım üzerinde fazlaca baskılayıcı etki gösterebilir.

Genel anestezinin, bölgesel anestezi ile beraber yürütüldüğü durumlarda, PROPOFOL %1 FRESENIUS ’un düşük dozlarda kullanılması gerekli olabilir.

Benzodiazepinler, parasempatolitik ajanlar, inhalasyon anestezikleri ile beraber kullanımı sırasında anestezi süresinin uzaması ve solunum hızının azalması rapor edilmiştir.

Opioidlerle premedikasyondan sonra uzun süreli ve artan frekanslı apne oluşabilir. Suksemetonyum veya neostigmin tedavisinden sonra bradikardi ve kardiyak arrest gelişebilir. Bu ilaçlann bazılannın hipotansif etkileri ve solunumu bozan etkileri bildirilmiş olduğundan PROPOFOL %1 FRESENIUS’un birlikte uygulanması bu etkileri güçlendirebilir.

Propofolün ve premedikasyon, inhalasyon veya analjezik ajanları kas gevşeti çiler ve lokal anesteziklerle birlikte aynı zamanda kullanılmasının anestezik ve kardiyovasküler yan etkilerin şiddetini artırabileceği dikkate alınmalıdır. Alkol, genel anestezikler ve narkotik analjezikler gibi santral sinir sistemi depresanlarıyla birlikte verildiğinde, bu ilaçların sedatif etkileri artar.

Parenteral yolla uygulanan merkezi depresan etkili ilaçlarla PROPOFOL %1 FRESENIUS kombine edildiğinde ciddi solunum depresyonu ve kardiyovasküler depresyon meydana gelebilir. Fentanil verildikten sonra, Propofol’ün kandaki düzeyi ve apne oranı geçici olarak artabilir.