PROBLOK 100 mg 20 tablet Uyarılar

Terra Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Problok uyarılar, Problok zararları, Problok önlemler, Problok riskler, Problok yan etkisi, Problok alerji, Problok alkol, Problok hamileler, Problok emzirme, Problok araç kullanımı, Problok fazla alınırsa bilgilerini içerir.

- Hipertansiyonlu hastalarda maksimum etki 1 haftalık tedaviden sonra görülür. - Konjestif kalp yetmezliği olan hipertansif ve anjinalı hastalarda hasta digital ve diüretiklerle okontrol altında tututlmalı ve PROBLOK temkinli kullanılmalıdır. - İskemik kalp ahstalığında PROBLOK'un birden bire kesilmesi hastanın dutumunun kötüleşmesine neden olacağından, tedavi bırakılacaksa 1-2 hafta içinde doz yavaş yavaş azaltılmalı ve hasta dikkatle izlenmelidir.
- Tirotoksikozlu hastalarda PROBLOK hipertiroidizmin taşikardi gibi kllinik belirtileri örteceğinden tedavi aniden kesilmelidir.
- PROBLOK diabetik hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. PROBLOK hipoglisemi ile birlikte görülen taşikardiyi gizleyebilir..
- Bronkospastik hastalığı olanlar genel olarak betabloker ilaç almamlıdır. - Gebelik ve laktasyon döneminde sadece zorunluluk olduğu zaman, dikkatlice kullanılmalıdır.