PRITOR 80 mg 28 tablet Yan Etkileri

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pritor yan etkileri, Pritor etkileri, Pritor zararları, Pritor belirtileri, Pritor uyarılar, Pritor önlemler, Pritor kilo aldırırmı, Pritor zayıflatırmı, Pritor zehirlenmesi, Pritor cinsellik, Pritor sorunlar, Pritor uykusuzluk, Pritor bağımlılık, Pritor bırakma bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler genellikle hafif ve geçici özelliktedir ve sadece nadiren tedavinin kesilmesini gerektirir. İstenmeyen etkilerin insidansı dozla ilişkili değildir ve hastaların cinsiyeti, yaşı ve ırkı ile bağlantı göstermemiştir.

Gastrointestinal advers etkiler, özellikle diyare plaseboya göre daha sık görülür.

Aşağıdaki advers etkiler telmisartan ile yapılan tüm çalışmalarda %1'den daha fazla oluşmuştur: bronşit, uykusuzluk, artralji, anksiyete, depresyon, palpitasyon, kramp (ayaklarda), döküntü. Bu etkilerin telmisartan ile nedensel ilişkisi saptanmamıştır. Tek bir vakada anjiyoödem bildirilmiştir.

Laboratuvar bulguları: Nadiren, plaseboya nazaran telmisartan tedavisi sırasında daha sık oluşan hemoglobinde azalma veya ürik asitte artma gözlenmiştir. Telmisartan tedavisi sırasında kreatinin veya karaciğer enzimlerinde artış gözlenmiştir, fakat laboratuvar bulgularındaki bu değişiklikler plaseboyla benzer veya daha az sıklıkta oluşmaktadır. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE HEKİMİNİZE BAŞVURUNUZ.