PRITOR 80 mg 28 tablet Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pritor dozu, Pritor dozaj, Pritor doz aşımı, Pritor uygulama, Pritor kullanım şekli, Pritor kullanımı, Pritor kullanım süresi, Pritor açmı tokmu, Pritor nedir, Pritor ne için kullanılır, Pritor nasıl kullanılır, Pritor faydaları, Pritor etkileri, Pritor günde kaç kez, Pritor sabah mı akşam mı, Pritor fazla alınırsa bilgilerini içerir.

(Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde)

Erişkinler: Önerilen doz günde bir kez 40mg'dır. Bazı hastalar 20mg'lık günlük doz ile fayda sağlayabilirler. Hedeflenen kan basıncı elde edilemediği durumlarda telmisartan dozu maksimum günde tek doz 80mg'a artırılabilir. Alternatif olarak telmisartan ilave kan basıncında düşme etkisi yaptığı gösterilen hidroklorotiyazid gibi tiyazid tipi diüretikler ile kombine olarak kullanılabilir. Doz artırımı düşünüldüğünde maksimum hipertansif etkinin tedavinin başlangıcından genellikle 4-8 hafta sonra elde edildiği akılda tutulmalıdır (Bkz. Farmakodinamik özellikleri).

Karaciğer yetmezliği: Hafif veya orta derecede karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz günde tek doz 40mg'I geçmemelidir (Bkz. Uyarılar/Önlemler). Böbrek yetmezliği: Hafif veya orta derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur (Bkz. Uyarılar/Önlemler). Telmisartan hemodiyaliz ile uzaklaştırılamaz.

Yaşlılarda kullanımı: Doz ayarlaması gerekmez.

Çocuklar: Pritor'un etkililiği ve güvenilirliği çocuklarda ve 18 yaşına kadar olan bireylerde belirlenmemiştir.

Aşırı Dozaj İnsanlarda aşırı doza ilişkin veri mevcut değildir. Eğer semptomatik hipotansiyon oluşursa destekleyici tedavi başlatılmalıdır.

Saklama Koşulları 25oC'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Orijinal ambalajı içinde saklayınız. ÇOCUKLARIN GÖREMEYECEĞİ VE ERİŞEMEYECEĞİ YERLERDE VE AMBALAJINDA SAKLAYINIZ.