PRECORT-A pomad Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Precort uyarılar, Precort zararları, Precort önlemler, Precort riskler, Precort yan etkisi, Precort alerji, Precort alkol, Precort hamileler, Precort emzirme, Precort araç kullanımı, Precort fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Geniş deri yüzeylerinde ya da uzun süreli kullanımlarda lokal Kortikosteroitlerin deriden absorbsiyonu geri dönüşümlü hipotalamus-hipofız-adrenal (HPA) aks süpresyonu oluşturabilir. Aynı zamanda tedavi süresince topikal kortikosteroitlerin sistemik absorpsiyonu sebebiyle bazı hastalarda Cushing sendromu belirtileri, hiperglisemi ve glukozüri oluşturabilir.

Nadir olarak bazı durumlarda tedavinin birden kesilmesi ile ortaya çıkan belirtiler nedeniyle, sistemik kortikosteroit tedavisi gerekebilir.

Uzun süreli tedavilerde küçük çocukların büyüme ve gelişmeleri dikkatle izlenmelidir. Yenidoğanlarda uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır. Çünkü kortikosteroitler bebeklik, çocukluk ve gençlik dönemlerinde büyüme geriliğine sebep olabilirler. Bu nedenle tedavi, doktor önerisi ve kontrolü altında, en kısa sürede en düşük dozlar ile yapılmalıdır.

Kortikosteroitler bazı enfeksiyon belirtilerini saklayabilirler ya da enfeksiyon direnci oluşabilir. Bu durumda tedaviye uygun bir antibiyotik eklenmesi gerekir.
Kortikosteroitler immunosüpresif etki nedeniyle T hücreleri ve makrofaj fonksiyonlarını olumsuz yönde etkilerler ve latent hastalıkların ortaya çıkmasını kolaylaştırabilirler.

Kullanım süresince güneş ışığı ile doğrudan temastan kaçınılmalıdır.

Dermotolojik bir enfeksiyon oluşumunda uygun bir antibakteriyel ya da antifungal tedavi eklenmelidir. Belirlenen sürede sonuç alınamıyorsa lokal Kortikosteroit kullanımı kesilmelidir.

Tedavi süresince iritasyon oluşumunda PRECORT-A kullanımı kesilmelidir.
PRECORT-A, göz ile temas ettirilmemelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

PRECORT-LİYO'nun araç ve makine kullanımı üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.