PRECORT-A pomad Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Precort dozu, Precort dozaj, Precort doz aşımı, Precort uygulama, Precort kullanım şekli, Precort kullanımı, Precort kullanım süresi, Precort açmı tokmu, Precort nedir, Precort ne için kullanılır, Precort nasıl kullanılır, Precort faydaları, Precort etkileri, Precort günde kaç kez, Precort sabah mı akşam mı, Precort fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Yüksek etkili bir pomad olduğundan günde 2-3 defa kullanımı yeterlidir.
Tedaviden alınan olumlu yanıta göre PRECORT-A uygulaması günde 1 defaya veya daha aza indirilebilir. İki haftadan uzun süre kullanmamalıdır. İki hafta içerisinde iyileşme gözlenmez ise, tanı yeniden değerlendirilebilir.

Uygulama şekli:

Deri üzerine ince bir tabaka halinde, ovalayarak uygulanır. Doktor tarafından önerilmedikçe pomadın uygulandığı bölge sargıyla örtülmemelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez.

Pediyatrik popülasyon:

riski nedeniyle pediyatrik popülasyonda, doktor önerisi ve

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Prednasinolon, cilt yüzeyi hasar görmüş ve dolayısıyla geçirgenliği artmış geniş cilt yüzeylerine veya çocuklara uzun sureyle (>2 hafta) uygulandığında ya da kapalı pansuman yapıldığında sistemik dolaşıma geçen miktarında artış ve dolayısıyla sistemik etkiler oluşabilir. Bu etkiler, büyüme geriliği ile HPA aks süpresyonu, (yalnız çocuklarda) Cushing sendromu, hiperglisemi ve glukozuridir.

Tedavi:

Semptomatik tedavi uygulanır. Tedavi hemen kesilmelidir. Tedavinin kesilmesiyle çok nadiren ciltte yoksunluk semptomları oluşabilir. Eğer bu şekilde semptom oluşursa sistemik Kortikosteroit kullanımına geçilebilir.