PRECEDEX 200 mcg 2 ml 5 flakon Gebelik

Meditera Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Precedex gebelik kategorisi C'dir. Precedex hamilelik kategorisi, Precedex gebelik kategorisi, Precedex emzirme, Precedex anne sütüne geçer mi, Precedex laktasyon, Precedex hamilelerde kullanımı, Precedex ve bebek, Precedex kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara uygun bir doğum kontrolü uygulanmalıdır. Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda PRECEDEX kullanımına ilişkin yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Bir in vitro insan plasenta çalışmasında plasentadan deksmedetomidingeçişi olmuştur. Gebe sıçanlardaki bir çalışmada, radyoaktif işaretli deksmedetomidinsubkutan olarak uygulandığında plasentadan deksmedetomidin transferi gözlenmiştir. Bunedenle insanda fetal maruziyet beklenmelidir ve PRECEDEX gebelik sırasında sadecepotansiyel yarar, fetüs üzerindeki potansiyel risklerden üstünse kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Deksmedetomidin hidroklorürün insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Laktasyondaki dişi sıçanlara subkutan yolla uygulanan radyoaktif işaretli deksmedetomidinsütle atıldığından emziren kadınlarda PRECEDEX uygulanırken dikkatli olunmalıdır.Emzirmenin veya tedavinin sonlandırılmasına çocuk ve anne için yararları dikkate alınarakkarar verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Fertikte ile ilgili olarak bkz. Bölüm 5.3.