POT-K 15 efervesan tablet Uyarılar

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pot-K uyarılar, Pot-K zararları, Pot-K önlemler, Pot-K riskler, Pot-K yan etkisi, Pot-K alerji, Pot-K alkol, Pot-K hamileler, Pot-K emzirme, Pot-K araç kullanımı, Pot-K fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

POT-K® efervesan tablet kalıtsal olarak görülen nadir durumlarda örn; fruktoz intoleransı, glukoz-galaktoz malabsorbsiyonu ya da sükroz-izomaltaz eksikliği olan kişilerde kullanılmamalıdır.

Uzun süre ve sık sık POT-K® efervesan tablet kullanılması diş için zararlıdır.

Replasman tedavisine başlamadan önce, kalp ritminin ve böbrek fonksiyonlannın kontrolüne ilaveten, hastanın asit-baz dengesi ve elektrolit dengesi özellikle kontrol edilmelidir. Bu durum özellikle yaşlı insanlar için geçerlidir. Bu paremetreler, tedavinin başında sık aralıklar ile daha sonra ise daha az sıklıkta izlenmelidir.

POT-K® efervesan tablet, orak hücre anemisi olan hastalarda özellikle dikkatli kullanılmalıdır.

Ayrıca, potasyum tutan diüretikler ile birlikte kullanılması durumunda, aldosteron antagonistleri, ADE inhibitörleri, antikolinerjik ve potansiyel nefrotoksik ilaçlar ile (örn; non steroidal antiinflamatuar ilaçlar) birlikte kullanılması durumunda dikkatli olunmalıdır. POT-K® efervesan tablet’in bu bileşiklik!er ile etkileşimi sonucunda hiperkalemi ve ani asidozis, akut böbrek bozukluğu ile diğer durumlar oluşabilir.

Potasyum tuzlan yüksek konsantrasyonlarda kullanıldığında, fabrik dokularda hasara neden olabilir. Mide ve ince bağırsaktaki lokal, yüksek etkin madde konsantrasyonlanndan kaçınılmalıdır.

POT-K® efervesan tablet 1.553 g şeker içerir. Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glikoz-galaktoz malabsorpsiyon veya sukraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastalann bu ilacı kullanmamalan gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımına herhangi bir etkisi yoktur.