POTASYUM KLORUR %7.5 BIOSEL 10 ml x 100 ampül Uyarılar

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Potasyum Klorür uyarılar, Potasyum Klorür zararları, Potasyum Klorür önlemler, Potasyum Klorür riskler, Potasyum Klorür yan etkisi, Potasyum Klorür alerji, Potasyum Klorür alkol, Potasyum Klorür hamileler, Potasyum Klorür emzirme, Potasyum Klorür araç kullanımı, Potasyum Klorür fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Enjeksiyonluk potasyum preparatları i.v. verilişinden önce mutlaka dilüe edilmelidir. Potasyumun konsantre çözeltisinin direkt enjeksiyonları ani ölüme neden olur.

İntravenöz potasyum tedavisine başlamadan önce böbreklerin çalıştığından ve günlük idrar hacminin yeterli olduğundan emin olunmalıdır.

Potasyum tuzları hiçbir zaman intramüsküler olarak verilmemelidir.

Hasta ileri derecede dehidrate ise potasyum tedavisinden önce rehidrate edilmelidir.

Magnezyum eksikliği varsa potasyum tedavisine başlamadan önce hipomagnezemi düzeltilmelidir.

Yüksek miktarda potasyumun damar içine verilmesi kanda konsantrasyonu birdenbire artıracağı için, kalbi durdurarak ölüme neden olabilir. İntravenöz yoldan potasyum solüsyonuverilirken infüzyon, kural olarak saatte en çok 20 mEq potasyum girmesini sağlayacak şekildeyavaş yapılmalı, solüsyon litrede 40 mEq’den fazla potasyum içermemeli ve hastanın serumpotasyum düzeyi ile elektrokardiyogrami yakından izlenmelidir.

Glukoz infüzyonu, plazma potasyum konsantrasyonunu düşürebileceği için ilk potasyum replasman tedavisinde yer almamalıdır.

Potasyum destekleyiciler, kardiyak rahatsızlığı olan ve plazma potasyum seviyesini arttıran ilaç kullanan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

EKG takip olanakları hazırda bulundurulmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımına etkisi plazma potasyum konsantrasyonu fizyolojik sınırlar arasında kaldığı sürece bulunmamaktadır.