POLIMISIN oft. 3.5 gr merhem Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Polimisin uyarılar, Polimisin zararları, Polimisin önlemler, Polimisin riskler, Polimisin yan etkisi, Polimisin alerji, Polimisin alkol, Polimisin hamileler, Polimisin emzirme, Polimisin araç kullanımı, Polimisin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Diğer antibiyotik preparatlannda da olduğu gibi, bu ilacın kullanılması mantarlar dahil, duyarlı olmayan organizmaların aşırı üremesiyle sonuçlanabilir. Bu ihtimalden dolayı, hastanın sürekligözlenmesi zorunludur. Tedavi sırasında duyarlı olmayan bakteri ya da mantarlardan ileri gelenyeni enfeksiyonlar ortaya çıkacak olursa, uygun önlemler alınmalıdır.

Cilt enfeksiyonunun ağır olması ya da sistemik enfeksiyona dönüşme eğilimi göstermesi durumunda POLİMİSİN deri merhemi tedavisi sistemik tedavi ile desteklenmelidir.

Pediyatrik Popülasyon

Tetrasiklinlerin diş gelişimi boyunca (hamileliğin son yarısı, bebeklik ve 8 yaşına kadar olan çocukluk dönemi) sistemik uygulaması, iskelet gelişiminde geriliğe yol açtığı kadar dişlerde dekalıcı renk değişimine sebep olabilir. Diş minesi hipoplazisi de bildirilmiştir. Her ne kadartopikal tetrasiklin uygulamasında kullanılan dozların düşük olması nedeniyle, bu etkilerin ortayaçıkması mümkün değilse de, böyle bir ihtimalin olduğu da düşünülmelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Topikal oksitetrasiklin preparatlarımn araç ve makine kullanımı üzerinde etkili olması beklenmemektedir.