POLIFLEKS &5 DEKSTROZ %0.9 NaCl solüsyonu 500 ml PVC setsiz Kullananlar

Polifarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

2.POLIFLEKS kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

POLIFLEKS'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

Bebeğinizi emziriyorsanız, bu durumu doktomnuza bildiriniz. Doktorunuz tarafından özellikle uygun görülmediği takdirde, emzirme döneminde POLİFLEKS % 5 DEKSTROZ -% 0,9 SODYUM KLORÜR İ.V. İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ’yi kullanmayınız.

Araç ve makina kullanımı

POLİFLEKS % 5 DEKSTROZ - % 0,9 SODYUM KLORÜR İ.V. İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ’nin araç ya da makine kullanımı üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

POLIFLEKS'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

POLİFLEKS % 5 DEKSTROZ - % 0,9 SODYUM KLORÜR İ.V. İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ’nin içeriğinde bulunan yardımcı maddelere karşı bir duyarlılığınız yoksa, bu maddelere bağlı olumsuz bir etki beklenmez.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Reçetesiz alınan ilaçlar, aşılar ve bitkisel ilaçlar da dahil olmak üzere başka herhangi bir ilaç almayı planlıyorsanız, alıyorsanız veya yakın zamanda aldıysanız lütfen doktorunuza bildiriniz.

POLİFLEKS % 5 DEKSTROZ - % 0,9 SODYUM KLORÜR İ.V. İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ, bazı ilaçlarla geçimsizdir. Geçimsiz olduğu bilinen bu ilaçlar çözeltiye eklenmemeli; bu ilaçların seyreltilmesi için başka çözeltiler tercih edilmelidir. Aşağıdakiler geçimsiz olduğu bilinen ilaçlardandır.

  • Ampisilin sodyum
  • -    Mitomisin

    -    Amfoterisin B

  • Eritromisin laktobinat
  • Ayrıca çözeltiye eklenecek herhangi başka bir ilaçla olabilecek bir geçimsizlik riskini en aza indirmek için, karıştırma işleminden hemen sonra, uygulamadan önce ve uygulama sırasında belirli aralarla uygulaması yapılacak son karışımda herhangi bir bulanıklık veya çökelme olup olmadığı sağlık görevlisi tarafından kontrol edilecektir.

    POLİFLEKS % 5 DEKSTROZ - % 0,9 SODYUM KLORÜR İ.V. İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ, karbenoksolon (mide ülserinde mide yüzeyini komyucu olarak kullanılır), kortikosteroid (çeşitli alerjik durumlarda damar içi yoldan, astım vb alerjik solunum yolu hastalıklarda solunum yoluyla ve çeşitli alerjik durumlarda cilt üzerine sürülerek kullanılan bir ilaç) veya kortikotropin (beyinden salgılanan bir hormondur; eksikliğinde ilaç olarak kullanılır) kullanan hastalarda dikkatli uygulanmalıdır.

    Böbrek işlevleri iyi olan aç hastalara, özellikle hastanın digitalis türü kalp ilaçlarıyla tedavi altında olduğu durumlarda, POLİFLEKS % 5 DEKSTROZ - % 0,9 SODYUM KLORÜR İ.V. İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ yeterli potasyum eklenerek uygulanmalıdır.