PLANTIGMIN 0.5 gr/1 ml 1 ml 6 ampül Gebelik

Polifarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Plantigmin gebelik kategorisi C'dir. Plantigmin hamilelik kategorisi, Plantigmin gebelik kategorisi, Plantigmin emzirme, Plantigmin anne sütüne geçer mi, Plantigmin laktasyon, Plantigmin hamilelerde kullanımı, Plantigmin ve bebek, Plantigmin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda ve doğum kontrolü uygulayanlarda ilacın kullanımı yönünde bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

PLANTİGMİN’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik, embriyonal gelişim, doğum ve doğum sonrası gelişimüzerindeki etkiler bakımından yetersizdir, insanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebe bir kadına verildiğinde fetal zarar yapıp yapmayacağı; üreme yeteneği üzerinde etkisi olup olmayacağı bilinmemektedir. Bu nedenle gebe bir kadına PLANTİGMİN ancak açıkçagereksinme varsa verilmelidir.

PLANTİGMİN gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

İnsan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.

Birçok ilaçlar insan sütü ile salgılandığından ve anne sütü emen bebeklerde PLANTİGMIN’e ait ciddi advers gücü fazla olduğundan; anne ile ilaç almımmm önemi göz önüne alınarak yaemzirmenin ya da ilaç almımmm kesilmesi gerektiğine karar verilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite:

PLANTİGMİN ile laboratuvar hayvanları veya gebe kadınlar üzerinde yeterli çalışma bulunmamaktadır. Fetotoksitesinin olup olmadığı ve fertilite üzerinde etkisi olup olmayacağıyeterli çalışma olmadığından bilinmemektedir. Hamilelerde kullanılacaksa kar zarar dengesigözetilmelidir.