PLANTIGMIN 0.5 gr/1 ml 1 ml 6 ampül Etkileşimi

Polifarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Plantigmin etkileşimi, Plantigmin etken madde, Plantigmin yardımcı maddeler, Plantigmin alkol, Plantigmin etkileşim, Plantigmin kullananlar, Plantigmin dozu, Plantigmin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Özellikle neomisin, streptomisin, kanamisin gibi bazı antibiyotiklerin az fakat belli depolarize olmayan blokaj etkileri vardır. Bu etkiler nöromüsküler blokajı şiddetlendirir. Bu sayılanantibiyotikler kesinlikle endike oldukları zaman kullanılmalıdırlar ve dozajlarında dikkatli birayarlama yapılması gerektiği unutulmamalıdır.

Lokal ve genel anestezikler, antiaritmik maddeler, nöromüsküler geçişte karışıklık doğuran diğer ilaçlar dikkatlice kullanılmalıdır. Myasthenia gravis’li hastalarda PLANTİGMİN dozubuna uygun şekilde ayarlanmalıdır.

Nöromüsküler blokaj yapan ajanlar: PLANTİGMİN non-depolarizan kas gevşetiçilerin (tübokürarin, gallamin veya panküronyum gibi) etkilerini etkin biçimde antagonize eder ve buetkileşim cerrahi sonrasında kas gevşemesini tersine çevirmek için terapötik bir avantaj olarakkullanılabilir. PLANTİGMİN, süksinilkolin gibi faz I depolarizan kas gevşeticileri antagonizeetmez aksine etki süresini uzatabilir.

Diğer ilaçlar: Atropin, PLANTİGMİN’in muskarinik etkilerini antagonize eder, bu etkileşim de PLANTİGMİN toksisitesinin muskarinik semptomlarının giderilmesinde kullanılır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Pediatrik popülasyon:

Pediyatrik hastalarda etkileşim çalışması yapılmamıştır.