PIRATIL 400 mg/240 mg 10 efervesan tablet Zararları

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Piratil zararları, Piratil önlemler, Piratil riskler, Piratil uyarılar, Piratil yan etkisi, Piratil istenmeyen etkiler, Piratil cinsel, Piratil etkileri, Piratil tedavi dozu, Piratil aç mı tok mu, Piratil hamilelik, Piratil emzirme, Piratil alkol, Piratil kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Tüm İlaçlar gibi PİRATİLTn içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerdi olabilir.

yan etkiler

Ul

Çok yaygm (>1/10), yaygın (>1/100, <1/10), yaygın olmayan (>1/1,000, <(>1/10,000, <1/1,000), çok seyrek (< 1/10,000), bilinmiyor (eldeki verilerden hare edilemiyor).

00), seyrek ketle tahmin

Gastrointestinal hastalıklar

Yaygın: Gastroduedonal şikayetler Seyrek: Gastrointestinal kanama; bu durum çok seyrek olguda demir eksikliği ahemisine yol açabilir. Gastrointestinal ülserasyon; bu durum çok seyrek olguda perforasyona | yol açabilir. (Suda eritilerek alınan tamponlanmış asetilsalisilik asidin gastrointestinal sisten üzerindeki ülseratif etkisi son derece azalmıştır.

Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Kanama riskinde artış, öm: Olası kanama zamanının uzamasına bağlı olarak burun kanaması, dişeti kanaması ya da cilt altında kanama.

Seyrek veya çok seyrek: Ciddi kanamalar; özellikle hipertansiyonu kontrol altına i
ılınmamış ve beraberinde antihemostatik ilaç kullanımı olan kişilerde hayatı tehdit edici beyin kanaması vakaları rapor edilmiştir.

Sinir sistemi bozuklukları/ kulak ve iç kulak bozuklukları

Baş ağrısı, baş dönmesi, duyma kabiliyetinde bozukluk; kulak çınlaması ve bilinç karışıklığı doz aşımı semptomları olabilir.

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Yaygm olmayan: Cilt reaksiyonları gibi aşırı duyarlılık reaksiyonlan Seyrek: Ciddi cilt reaksiyonları gibi aşırı duyarlılık reaksiyonlarına (eksudatif multiform eritem) eslik eden tansiyon düşüklüğü, nefes almada güçlük, anafılaktik sok, anjioödejm (özellikle astımlılarda)

Hepatobilier bozukluklar

Çok seyrek: Karaciğer enzimlerinde artış.

Böbrek ve idrar hastalıkları