PIOCOMB 30/1000 mg 30 film kaplı tablet { Neutec Inhaler } Gebelik

Neutec Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Piocomb gebelik kategorisi C'dir. Piocomb hamilelik kategorisi, Piocomb gebelik kategorisi, Piocomb emzirme, Piocomb anne sütüne geçer mi, Piocomb laktasyon, Piocomb hamilelerde kullanımı, Piocomb ve bebek, Piocomb kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi “C” dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

Doğum kontrol yöntemi kullanmayan çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınların PİOCOMB kullanması önerilmemektedir. Hamile kalmak isteyen hastalarda PİOCOMBtedavisi durdurulmalıdır.

Gebelik dönemi Pioglitazon ile ilişkili

Hayvan çalışmalarında, pioglitazonun teratojenik etki göstermediği, ancak farmakolojik etkisiyle ilişkili fetotoksisite gösterdiği belirtilmiştir (bkz. bölüm 5.3).

Metformin ile ilişkili

Metformin ile yapılan hayvan çalışmaları, teratojenik etki göstermemiştir. Küçük klinik çalışmalarda, metformin ile ilişkili malformasyon gözlenmemiştir (bkz. bölüm 5.3).PİOCOMB gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Gebelik gerçekleşirse PİOCOMB tedavisidurdurulmalıdır.

Laktasyon dönemi

Emziren sıçanların sütünde pioglitazon ve metformin’e rastlanmıştır. Emzirme sırasında bebeğin tıbbi ürüne maruz kalıp kalmayacağı bilinmemektedir. Bu nedenle, PİOCOMBemziren kadınlarda kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Yapılan hayvan fertilite çalışmalarında pioglitazonun çiftleşme, döllenme ve fertilite üzerine etkisi olmamıştır.

Erkek ve dişi sıçanlar ile metformin 600 mg/kg/gün (insanlar için önerilen maksimum dozun yaklaşık 3 katı) dozu ile yapılan çalışmalarda fertilite üzerine bir etki gözlenmemiştir.