PHENYTOIN ANTIGEN 250mg/5 ml 10 ampül Etkileşimi

Filiz Ecza Deposu Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Phenytoin Antigen etkileşimi, Phenytoin Antigen etken madde, Phenytoin Antigen yardımcı maddeler, Phenytoin Antigen alkol, Phenytoin Antigen etkileşim, Phenytoin Antigen kullananlar, Phenytoin Antigen dozu, Phenytoin Antigen kullanımı bilgisini içerir.

-Fenitoinin serum seviyesini arttıran ilaçlar :Kloramferikol,bazı sülfonamidler, dikumarol, disülfiram, izoniyazid, simetidin, fenilbütazon, tolbutamide, akut alkol alımı, salisatlar, chlordiazepokside, fenotiazin, diazepam, estragen, ethosüksimid, halotan, metilfenidan ve trazodone.
-Fenitoinin serum seviyelerini düşüren ilaçlar : Karbamapazepin, kronik alkol kullanımı,reserpine ve fenitoin emilimini bozan kalsiyum iyonları içeren molindone hidrokloride.
-Fenitoinin serum seviyelerini ya artıran ya da düşüren ilaçlar : Fenorbarbital ,valproik asit ve sodyum valproat. Fenitoinin fenobarbital, valproik asit ve sodyum valprotainserum seviyeleri üzerindeki etkisi önceden bilinemez. Epileptojenik potansiyeli olan trisiklik antidepressanlar, yada fenotiyazinler gibi bazı ilaçlar, hassas hastalarda nöbetleri hızlandırabilir ve fenitoin dozajının ayaalanması gerekebilir.
-Etkisi fenitoinle artan ilaçlar : Warfarin
- Laboratuvar testlerini etkileme :Fenitoin proteine bağlı iyot seviyelerini düşürebilir.Yine deksametazon yada metirapon testlerinde normal değerlerden daha düşük değerlere neden olabilir. Glukoz alkalin fosfataz, gama glutamil transpeptidaz serum seviyelerini yükseltebilir. Kalsiyum ve folik asit seviyelerinde düşmeye neden olabilir. İlaç etkileşiminden şüphelenildiğinde serum seviyesinin ölçülmesi etkileşimin belirlenmesine yardımcı olur.