PERFOSE 800 mg 180 film tablet Dozu

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Perfose dozu, Perfose dozaj, Perfose doz aşımı, Perfose uygulama, Perfose kullanım şekli, Perfose kullanımı, Perfose kullanım süresi, Perfose açmı tokmu, Perfose nedir, Perfose ne için kullanılır, Perfose nasıl kullanılır, Perfose faydaları, Perfose etkileri, Perfose günde kaç kez, Perfose sabah mı akşam mı, Perfose fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Başlangıç dozu:

Fosfat bağlayıcı almayan hastalar için, serum fosfat seviyeleri baz alınarak önerilen PERFOSE başlangıç dozu günlük 2.4 g veya 4.8 g’dır. PERFOSE günde 3 kez yemeklerlebirlikte alınmalıdır.

Daha önce fosfat bağlayıcı alan hastalarda optimum günlük dozu sağlamak için, serum fosfor seviyeleri ölçülerek gram bazında eşdeğer PERFOSE dozu verilmelidir.

Titrasyon ve idame tedavisi:

Serum fosfor düzeyleri yakından takip edilmelidir ve PERFOSE dozu, serum fosfor düzeyi 1.76 mmol/1 (5.5 mg/dl) veya daha düşük değere ulaşacak şekilde ayarlanmalıdır. Serumfosfat seviyesi, stabil serum fosfat düzeylerine ulaşılana kadar her iki ile üç haftada bir vedaha sonra da düzenli olarak kontrol edilmelidir. Doz, gerekli olduğunda iki haftalıkaralıklarda öğün başına 1 tablet artırılabilir veya azaltılabilir. Titrasyon kılavuzu aşağıdakitabloda verilmektedir:

Doz titrasyon kılavuzu:

Serum fosfor seviyesi

PERFOSE dozu

> 5.5 mg/dl (1.76 mmol/1)

2 hafta arayla her öğünde 1 tablet arttırılır

3.5 - 5.5 mg/dl (1.13 - 1.76 mmol/1)

Mevcut dozla devam edilir

< 3.5 mg/dl (1.13 mmol/I)

Her öğünde 1 tablet azaltılır

Doz aralığı her öğünde 1 ile 5 adet 800 mg film tablet arasında değişebilir.

Serum fosfor seviyesinin 5 mg/dL veya daha düşük bir seviyeye düşürülmesi için tasarlanan bir Faz 3 çalışmada günlük ortalama doz her öğünde 3 adet PERFOSE 800 mg film tablettir.Çalışılan günlük maksimum doz 13 gramdır.

Bir yıllık klinik çalışmanın kronik fazında kullanılan ortalama gerçek günlük doz 7 gram sevelamer hidroklorürdür.

Uygulama şekli:

Hastalar PERFOSE’yi yemekler ile almalı ve reçetelenmiş olan diyet listesine bağlı kalmalıdırlar. Tabletler bütün olarak yutulmak, çiğnenmemelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Bu ilacın güvenliliği ve etkinliği prediyaliz hastalarında belirlenmemiştir. Bu hastalarda PERFOSE kullanılması önerilmez.

Pediyatrik popiilasyon:

PERFOSE’nin güvenliliği ve etkinliği 18 yaş altındaki hastalarda belirlenmemiştir. 18 yaşın altındaki çocuklarda PERFOSE kullanılması önerilmez.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı vakası bildirilmemiştir.

Sevelamer hidroklorür, normal sağlıklı gönüllülerde herhangi bir istenmeyen etki görülmeksizin sekiz gün süresince 14 gram/gün (17 adet PERFOSE 800 mg film tableteekivalan) dozunda verilmiştir.