PERFOSE 800 mg 180 film tablet Nedir

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Perfose nedir, Perfose ne için kullanılır, Perfose ne ilacı, Perfose neye yarar, Perfose ne işe yarar, Perfose neye iyi gelir, Perfose kullananlar, Perfose kullanımı, Perfose uygulama, Perfose etkileri, Perfose faydaları bilgilerini içerir.

2.PERFOSE nedir ve ne için kullanılır?

PERFOSE etkin madde olarak sevelamer hidroklorür içerir. Sevelamer hidroklorür, sindirim yolundaki yiyeceklerdeki fosforu bağlar ve bu şekilde kandaki fosfor seviyelerini düşürür. Hemodiyaliz veya periton diyaliz tedavisi gören yetişkin böbrek yetmezliği hastalarında kandaki fosfor seviyesi kontrol edilemez. Kandaki fosfor seviyesi yükselir (doktorunuz bunu hiperfosfatemi olarak adlandıracaktır). Kandaki fosfor seviyesinin yükselmesi vücudunuzda katı artıkların oluşmasına neden olabilecek kalsifıkasyon olarak isimlendiren duruma sebebiyet verebilir. Bu artıklar kan damarlarınızı tıkayabilir ve vücudunuzdaki kan akışını

zorlayabilir. Kandaki fosfor seviyesinin yükselmesi ayrıca deride kaşıntı, gözde kırmızılık, kemik ağrısı ve kırıklara neden olabilir.

PERFOSE hemodiyaliz veya periton diyaliz tedavisi gören yetişkin böbrek yetmezliği hastalarında kandaki fosfor seviyesinin kontrol edilmesi için kullanılmaktadır.