PENSOTIL 40 mg 30 film tablet Zararları

Liva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pensotil zararları, Pensotil önlemler, Pensotil riskler, Pensotil uyarılar, Pensotil yan etkisi, Pensotil istenmeyen etkiler, Pensotil cinsel, Pensotil etkileri, Pensotil tedavi dozu, Pensotil aç mı tok mu, Pensotil hamilelik, Pensotil emzirme, Pensotil alkol, Pensotil kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Aşağıda bahsi geçen istenmeyen etkiler pazarlama sonrası deneyimden elde edilmiştir. Bu reaksiyonlar belirsiz büyüklükteki bir popülasyondan elde edildiği ve gönüllü olarak raporedildiğinden, sıklık derecesini güvenilir olarak değerlendirmek mümkün değildir, busebeple bilinmemektedir.

Deri ve deri altı doku hastalıklar

Bilinmiyor: ürtiker

Ayrıca, aşağıdaki istenmeyen etkiler PENSOTİL ile yapılan plasebo kontrollü klinik çalışmalarda kaydedilmiştir, ancak bunların görülme sıklığı, plasebo ile karşılaştırıldığındadaha yüksek değildir ve doğal olarak başlıca sindirim sisteminde görülürler (bulantı,kusma, epigastrik ağrı).

Terapotik dozlarda otilonyum bromür atropin benzeri etkilere sebep olmaz.

Şüpheli advers reaksivonlann raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlannın raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonuTürkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedirwww.titck.gov.tr: e-posta: tufam@titck.gov.tr; tel: O 800 314 00 08; faks: 031221835 99).