PEGASYS 180 mcg 1 hazır şırınga Kontrendikasyonları

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pegasys Kontrendikasyonları, Pegasys Sakıncaları, Pegasys etkileri, Pegasys alerji, Pegasys kullanım alanları, Pegasys zararları, Pegasys belirtileri, Pegasys kullanım süresi, Pegasys kullanım şekli, Pegasys etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

PEGASYS, alfa interferonlara, E. coli türevi ürünlere, polietilenglikole veya ürünün bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı, otoimmün hepatiti, dekompanse sirozu, son altı ay içinde stabil olmayan veya kontrol edilmemiş kalp hastalığı dahil önceden mevcut olan ciddi kalp hastalığı geçmişi olan hastalarda kontrendikedir.

Atazanavir ve indinavir gibi ilaçlardan kaynaklanan indirekt hiperbilirubinemiye bağlı olanlar hariç sirozlu ve Child-Pugh skoru >6 olan HIV-HCV hastalarında PEGASYS tedavisine başlanması kontrendikedir.

PEGASYS 3 yaşına kadar olan çocuklarda ve yeni doğanlarda kontrendikedir. Gebelerde, PEGASYS/ribavirin kombinasyon tedavisi kullanılmamalıdır. Ek olarak, peginterferon alfa-2a ve ribavirin kombinasyon tedavisi,

-Ribavirin ya da ribavirin tabletin içerdiği yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda

-Eşleri gebe olan erkeklerde

-Hemoglobinopatisi (örn. talasemi, orak hücre anemisi) olan hastalarda kontrendikedir.