PAMEX 90 mg IV inf. için liyofilize toz içeren 1 flakon Kontrendikasyonları

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pamex Kontrendikasyonları, Pamex Sakıncaları, Pamex etkileri, Pamex alerji, Pamex kullanım alanları, Pamex zararları, Pamex belirtileri, Pamex kullanım süresi, Pamex kullanım şekli, Pamex etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

PAMEX aşağıdaki durumlarda kontrendikedir:

• Pamidronata ya da diğer bifosfonatlara veya PAMEX’in içerdiği yardımcı maddelerden herhangi birine karşı bilinen aşırı duyarlılık gösteren hastalarda,

• Gebelikte,

). Hastalar uygun bir şekilde hidrate edildiklerinden emin olmak için PAMEX uygulamasından önce değerlendirilmelidir. Bu özellikle diüretik tedavi alan hastalarda önemlidir. Standart hiperkalseminin metabolik parametreleri olan serum kalsiyum ve fosfat değerleri PAMEX tedavisinin başlangıcını takiben incelenmelidir. Özellikle, tiroid ameliyatı geçirmiş olan hastalar, göreceli hipoparatiroidizm nedeni ile hipokalsemi gelişimine açık olabilir. Kalp rahatsızlığı olan hastalarda, özellikle yaşlılarda, ilave olarak serum fizyolojik yüklemesi kalp yetmezliğini (sol ventrikül yetmezliği veya konjestif kalp yetmezliği) alevlendirebilir. Ateş de (influenza benzeri belirtiler) bu alevlenmeyi artırabilir. Böbrek yetmezliği: