OXOFEN 2mg/ml 150ml şurup Uyarılar

Pharmet Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oxofen uyarılar, Oxofen zararları, Oxofen önlemler, Oxofen riskler, Oxofen yan etkisi, Oxofen alerji, Oxofen alkol, Oxofen hamileler, Oxofen emzirme, Oxofen araç kullanımı, Oxofen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

OXOFEN şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

OXOFEN Şurup içeriğinde yardımcı madde olarak sorbitol ve maltitol bulunması nedeniyle, nadir kalıtımsal früktoz intolerans problemi olan hastaların bu ilacıkullanmamaları gerekir.

OXOFEN Şurup sukroz içerir. Nadir kalıtımsal früktoz intoleransı, glikoz-galaktoz malabsorpsiyon veya sükraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacıkullanmamaları gerekir.

OXOFEN Şurup, bir azo boya olan yellow orange sunset yellow içerir. Alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

OXOFEN propilen glikol içermektedir. Bu durum, alkol benzeri semptomlara neden olabilir.

OXOFEN Şurup, koruyucu madde olarak metil paraben ve propil paraben ihtiva eder. Bu durum, alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir.

OXOFEN, trisodyum sitrat içermektedir. OXOFEN Şurup, her ölçekte (5 ml) 0.658 mg sodyum ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar içingözönünde bulundurulmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Fensipirid hidroklorürün araç ve makine kullanma yeteneği üzerine etkilerini inceleyen bir çalışma bulunmamaktadır. Ancak, OXOFEN özellikle tedavinin başlangıcında vealkol ile birlikte kullanıldığında hastanın araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde azda olsa bir etkiye neden olabilir.