OXOFEN 2mg/ml 150ml şurup Dozu

Pharmet Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oxofen dozu, Oxofen dozaj, Oxofen doz aşımı, Oxofen uygulama, Oxofen kullanım şekli, Oxofen kullanımı, Oxofen kullanım süresi, Oxofen açmı tokmu, Oxofen nedir, Oxofen ne için kullanılır, Oxofen nasıl kullanılır, Oxofen faydaları, Oxofen etkileri, Oxofen günde kaç kez, Oxofen sabah mı akşam mı, Oxofen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji /uygulama sıklığı ve süresi:

14 yaşın üzerindeki çocuklar ve yetişkinler için günde 3 veya 6 kere 15 ml şurup alınız. Uygulama şekli:

Oral yolla uygulanır. Yemeklerden önce alınmalıdır. Şişeyi kullanmadan önce çalkalayınız. Günlük doz 2 ya da 3’e bölünerek alınmalıdır. Kutunun içinde ilaçlabirlikte 5, 10 ve 15 ml’ye işaretli 15ml’lik ölçek sunulmaktadır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

OXOFEN’in içeriğindeki fenspirid hidroklorürün böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır. Dolayısıyla böbrek hastalığı olanlardakullanımı önerilmez.

Karaciğer yetmezliği:

OXOFEN’in içeriğindeki fenspirid hidroklorürün karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır. Dolayısıyla karaciğer hastalığı olanlardakullanımı önerilmez.

Pediyatrik popülasyon:

2 yaş ve altındaki çocuklarda OXOFEN kullanılmamalıdır.

2 yaşından büyük çocuklarda;

Günlük olarak tavsiye edilen doz 4 mg/kg fenspirid hidroklorürdür.

10 kg’ın altındaki çocuklar için tavsiye edilen günlük doz 10-20 ml (2-4 ölçek, ölçekte 5 ml işaretli yere kadar), 10 kg’ın üzerindeki çocuklar için 30-60 ml (2-4ölçek, ölçekte 15 ml işaretli yere kadar)’dır

Geriyatrik popülasyon:

OXOFEN’in içeriğindeki fenspirid hidroklorürün geriyatrik popülasyonda kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır. Dolayısıyla yaşlılarda kullanımı önerilmez.

Doz aşımı ve tedavisi

Yüksek dozda fenspirid hidroklorür kullanımıyla (2320 mg’a kadar) uyuşukluk veya huzursuzluk, mide bulantısı, kusma, sinüs taşikardisi gibi semptomlar gözlenmiştir. Dozaşımı durumunda hasta EKG ile izlenmeli ve gastrik lavaj uygulanmalıdır.