OXIS 4.5 mcg 60 doz turbuhaler Nedir

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oxis nedir, Oxis ne için kullanılır, Oxis ne ilacı, Oxis neye yarar, Oxis ne işe yarar, Oxis neye iyi gelir, Oxis kullananlar, Oxis kullanımı, Oxis uygulama, Oxis etkileri, Oxis faydaları bilgilerini içerir.

2.OXIS nedir ve ne için kullanılır?

OXİS Turbuhaler bir inhalatördür. Formoterol isimli bir ilacı içerir. Uzun etkili beta-agonistler veya "bronkodilatörler" olarak adlandırılan ilaçlar grubuna dahildir. Solunum yollarınızdaki kasların gevşemesini sağlamak suretiyle etki gösterir. Bu sizin daha kolay nefes almanızı sağlar.

Doktorunuz bu ilacı size astım veya kronik obstrüktif akciğer hastalığınız (KOAH) ile ilgili solunum problemlerinizi önlemek amacıyla reçete etmiştir.

Astım: OXİS Turbuhaler düzenli inhale kortikosteroid tedavinizle birlikte kullanılmalıdır. Etkisi 1-3 dakikada başlar ve 12 saate kadar devam eder. OXİS Turbuhaler ayrıca egzersizin neden olduğu astımı önlemek için egzersizlerden önce alınabilir.

Eğer OXİS Turbuhaler'i astım tedaviniz için kullanıyorsanız, her zaman OXİS Turbuhaler ile birlikte kullanmanız için kortikosteroid verilmelidir. Formoterol, astımlı hastalarda tek başına monoterapi olarak kullanılmamalıdır.

KOAH: OXİS Turbuhaler yetişkinlerde KOAH'ın tedavisi için kullanılabilir. KOAH akciğerlerinizdeki solunum yollarının kronik bir hastalığıdır ve genellikle sigara kullanımının sonucudur.

OXİS Turbuhaler'in iki dozu mevcuttur:

OXİS Turbuhaler 4,5 mikrogram/doz İnhalasyon İçin Kuru Toz: Bir doz (1 inhalasyon) 4,5 mikrogram formoterol içerir.

OXİS Turbuhaler 9 mikrogram/doz İnhalasyon İçin Kuru Toz: Bir doz (1 inhalasyon) 9 mikrogram formoterol içerir.

Oxis Turbuhaler 60 doz içerir.