OVITRELLE 250 mcg/0.5 ml 1 kullanıma hazır şırınga Yan Etkileri

Merck Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ovitrelle yan etkileri, Ovitrelle etkileri, Ovitrelle zararları, Ovitrelle belirtileri, Ovitrelle uyarılar, Ovitrelle önlemler, Ovitrelle kilo aldırırmı, Ovitrelle zayıflatırmı, Ovitrelle zehirlenmesi, Ovitrelle cinsellik, Ovitrelle sorunlar, Ovitrelle uykusuzluk, Ovitrelle bağımlılık, Ovitrelle bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi OVITRELLE’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Klinik çalışmalardaki hastaların yaklaşık % 4'ünde yumurtalık hiperstimulasyon sendromu gözlenmiştir; bunların çoğu hafif veya orta şiddettedir. Peritoneal (karın içi zarı) oyukta kan, solunum zorlukları, yumurtalık hiperstilumasyon sendromunun olası istenmeyen olumsuz etkileridir.

Büyük yumurtalık kistleri bu sendromun özelliğidir. Bulantı, kusma ve kilo alma ile birlikte ortaya çıkabilen alt karın bölgesindeki ağrı, yumurtalık hiperstilumasyonunun ilk belirtileridir. Bu belirtilerin ortaya çıkması halinde, en kısa zamanda doktor kontrolünden geçilmesi gerekmektedir.

Karın ağrısı, bulantı ve kusma, baş ağrısı, enjeksiyon bölgesinde iltihaplanma ve reaksiyon, baş dönmesi en sık rastlanılan yan etkilerdir.Bazı durumlarda görülen ishal, depresyon, sinirlilik, yorgunluk ve göğüs ağrıları yaygın olmayan etkilerdendir.

Dış gebelik, yumurtalık burulması (yumurtalıklarda görülen bir durum) ve diğer bazı komplikasyonlar, doktorunuzun uyguladığı doğum teknikleri sonucu ortaya çıkabilir.

İzole olarak, OVİTRELLE'e karşı hafif alerjik reaksiyonlar gözlemlenmiştir.

İstenmeyen etkiler herbir sıklık grubu içinde, azalan ciddiyetine göre sunulmaktadır. Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Bağışıklık sistemi hastalıkları:

| Çok seyrek:Alerjik reaksiyonlar

Psikiyatrik hastalıkları:

| Yaygın olmayan:_Depresyon, sinirlilik, huzursuzluk

Gastrointestinal hastalıkları:

| Yaygın:_Kusma/bulantı, karın ağrısı Yaygın olmayan: İshal

Deri ve derialtı doku hastalıkları:

| Çok seyrek:_Döküntü benzeri geri dönüşümlü hafif deri reaksiyonları

Üreme sistemi ve meme bozuklukları

Yaygın:_Hafif ya da orta şiddette ovaryen hiper stimülasyon sendromu Yaygın olmayan:_Şiddetli ovaryen hiperstimülasyon sendromu, meme ağrısı

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıkları:

| Yaygın:_Başağrısı, yorgunluk, lokal reaksiyon/ enjeksiyon yerinde ağrı

Yan etkilerin raporlanması