OVITRELLE 250 mcg/0.5 ml 1 kullanıma hazır şırınga Nedir

Merck Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ovitrelle nedir, Ovitrelle ne için kullanılır, Ovitrelle ne ilacı, Ovitrelle neye yarar, Ovitrelle ne işe yarar, Ovitrelle neye iyi gelir, Ovitrelle kullananlar, Ovitrelle kullanımı, Ovitrelle uygulama, Ovitrelle etkileri, Ovitrelle faydaları bilgilerini içerir.

2.OVITRELLE nedir ve ne için kullanılır?

OVİTRELLE enjeksiyonluk çözelti olarak sağlanır. Tek kullanıma hazır şırınga olarak mevcuttur (1'lik ambalaj).

OVİTRELLE, insanlarda doğal olarak bulunan korionik gonadotropin denilen bir hormona çok benzeyen ve laboratuvarlarda özel rekombinant DNA teknikleriyle üretilen ve koriogonadotropin alfa içeren tıbbi bir üründür. Üremenin normal kontrolünde yer alan gonadotropinler adı verilen hormon ailesine aittir.

Kullanım alanları

OVİTRELLE tüp bebek (in vitro fertilizasyon) gibi yardımla üreme teknikleri uygulanan kadınlarda kullanılır. Önce diğer ilaçlarla yumurta üretmek üzere çeşitli tedaviler yapılır. Ardından bu yumurtaları olgunlaştırmak için OVİTRELLE kullanılır.

OVİTRELLE ayrıca yumurta üretmeyen (anovulasyon) veya çok az yumurta üreten (oligoovulasyon) kadınlarda da kullanılır. Diğer ilaçların foliküllerin gelişimi için kullanılmasının ardından OVİTRELLE yumurtaların bırakılmasını (ovulasyon) sağlamak üzere verilir.