OVITRELLE 250 mcg/0.5 ml 1 kullanıma hazır şırınga Zararları

Merck Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ovitrelle zararları, Ovitrelle önlemler, Ovitrelle riskler, Ovitrelle uyarılar, Ovitrelle yan etkisi, Ovitrelle istenmeyen etkiler, Ovitrelle cinsel, Ovitrelle etkileri, Ovitrelle tedavi dozu, Ovitrelle aç mı tok mu, Ovitrelle hamilelik, Ovitrelle emzirme, Ovitrelle alkol, Ovitrelle kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Değişik dozlarda OVİTRELLE ile yapılan karşılaştırmalı klinik çalışmalarda, OVİTRELLE’in dozuyla bağlantılı olarak istenmeyen şu etkilerin olduğu gözlenmiştir: ovaryen hiperstimülasyon sendromu, kusma ve bulantı. Ovaryen hiperstimülasyon sendromu OVİTRELLE ile tedavi edilen hastaların yaklaşık % 4’ünde gözlenmiştir. Ciddi ovaryen hiperstimülasyon sendromu % 0.5’den az hastada bildirilmiştir (bakınız kısım 4.4).

Nadir durumlarda, menotropin/hCG tedavisi ile tromboembolizm bağlantısı gözlenmiştir. Her ne kadar bu advers etki gözlenmemiş olsa da, bunun OVİTRELLE ile de meydana gelmesi olasılığı vardır.

Bazı hastalarda hCG uygulaması sonrasında ektopik gebelik, over torsiyonu ve diğer şikayetler bildirilmiştir. Bunların ART ile birlikte ortaya çıkan etkiler olduğu düşünülmektedir.

İstenmeyen etkiler herbir sıklık grubu içinde, azalan ciddiyetine göre sunulmaktadır.

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Bağışıklık sistemi hastalıkları:

| Çok seyrek: Alerjik reaksiyonlar

Psikiyatrik hastalıkları:

| Yaygın olmayan:_Depresyon, sinirlilik, huzursuzluk

Gastrointestinal hastalıkları:

Yaygın:_Kusma/bulantı, karın ağrısı Yaygın olmayan:_Diyare

Deri ve derialtı doku hastalıkları:

| Çok seyrek:_Döküntü benzeri geri dönüşümlü hafif deri reaksiyonları

Üreme sistemi ve meme bozuklukları

Yaygın:_Hafıf ya da orta şiddette ovaryen hiper stimülasyon sendromu Yaygın olmayan:_Şiddetli ovaryen hiperstimülasyon sendromu, meme ağrısı

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıkları: