OSVAREN 435 mg/235 mg 180 film kaplı tablet Uyarılar

Fresenius Kabi Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Osvaren uyarılar, Osvaren zararları, Osvaren önlemler, Osvaren riskler, Osvaren yan etkisi, Osvaren alerji, Osvaren alkol, Osvaren hamileler, Osvaren emzirme, Osvaren araç kullanımı, Osvaren fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Fosfat seviyesi yüksek olan hastalarda fosfat bağlayıcılann kullanımı, diyetisyen danışmanlığında olmalıdır ve hastaya uygulanan diyaliz türüne göre farklılık gösterebilir.

® 2
2 OSVAREN aşağıdaki durumlarda bir kalsiyum-fosfat ürünü ile 5.3 mmol /I ‘den daha fazla

ciddi hiperfosfatemi olması ihtimaline karşı dikkatle uygulanmalıdır (serum kalsiyum,

magnezyum ve fosfatının sürekli izlenmesi ile):

• tedaviye dirençli ise

• refrakter hiperkalemi

• klinik olarak anlamlı bradikardi veya bradikardinin eşlik ettiği AV-blok 11°

Serum fosfatı, serum magnezyumu, serum kalsiyumu ve kal si yum-fosfat ürününün sürekli moniterize edilmesi gereklidir, bu özellikle D vitamini preparatlannın ve tiazid diüretiklerinin eşzamanlı alındığı durumlarda önemlidir.

OSVAREN®’in yüksek dozlarda alınması ve uzun dönem uygulanması hipermagnezemi ile neticelenebilir. Hipermagnezemi çoğu zaman asemptomatiktir, fakat bazı vakalarda sistemik etkiler görülebilir.

Kronik böbrek yetmezliği hastalan OSVAREN kullanırken özellikle D vitamini metabolitleri ile kombine uygulama yapıldığı durumlarda hiperkalsemik episodlar gelişebilir.

Hastalar hiperkalseminin olası semptomlanna karşı uyanlmalıdır.

Hipermagnezemi ve hiperkal seminin semptomlan ve kontrolü için lütfen bölüm 4.9’a bakınız.

OSVAREN® ile uzun süreli tedavide vasküler ve yumuşak doku kalsifıkasyonlarının seyrine

2 2

ve görünümüne dikkat edilmelidir. Bu risk, kalsiyum-fosfat ürününü 4.5 mmol /I ’nin altına düşürerek azaltılabilir.

Dijital glikozidleri kullanan hastalarda, OSVAREN® yalnızca EKG kontrolü altmda ve serum kalsiyum seviyesi izlenerek uygulanmalıdır.

Kalsiyum tuzlarının alımındaki artış, yağ asitlerinin ve safra asidinin kalsiyum sabunu olarak çökelmesine neden olabilir ve bu durumda konstipasyon görülebilir.

Hastalar kalsiyum veya magnezyum yükü oluşmaması için kalsiyum veya magnezyum tuzlan içeren antiasitleri kullanmadan önce hekime danışmalıdır.

Diyare görülürse OSVAREN®’in dozajı azaltılmalıdır.

OSVAREN® sukroz içermektedir. Früktoz intoleransı, glukoz-galaktoz malabsorpsiyonu veya sukraz-izomaltaz yetersizliği gibi nadir herediter problemleri olan hastalar bu ilacı kullanmamalıdır.

OSVAREN® sodyum içermektedir. Bu, kontrollü bir sodyum diyeti uygulanan hastalarda göz önünde bulundurulmalıdır.

Çocuklarda ve Ergenlerde Kullanımı:

Bu hasta gruplannda OSVAREN®’in kullanımı ile ilgili yeterli bilgi bulunmamaktadır. Bu nedenle çocuklar ve 18 yaşın altındaki ergenlerde OSVAREN’in kullanımı önerilmez.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanabilme üzerine herhangi bir etkisi yoktur.