OSVAREN 435 mg/235 mg 180 film kaplı tablet Etkileşimi

Fresenius Kabi Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Osvaren etkileşimi, Osvaren etken madde, Osvaren yardımcı maddeler, Osvaren alkol, Osvaren etkileşim, Osvaren kullananlar, Osvaren dozu, Osvaren kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Beraber kullanıldığında OSVAREN® ile diğer ilaçlar arasında herhangi bir etkileşime sebep olmamak için, OSVAREN® uygulamasından 2 saat öncesine veya 3 saat sonrasına kadar başka herhangi bir oral tıbbi ürün alınmamalıdır (bakınız bölüm 4.2).

OSVAREN® tetrasiklinler, doksisilin, bifosfanatlar, florürler, siprofloksasin ve norfloksasin gibi bazı kinolonlar (giraz inhibitörleri), sefpodoksim ve sefuroksim gibi bazı sefalosporinler, ketakonazol, östramustin- preparatlan, antikolinerjikler, çinko, urso- ve çenodezoksikol asit ve halofantrin’in absorpsiyonunu etkiler.

Oral demir preparatları ile ilave tedavi uygulanması durumunda magnezyumun eş zamanlı alınmasının demir absorpsiyonunu etkileyebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

D vitamini ve türevleri kalsiyumun absorpsiyonunu arttırır. Tiazid diüretikleri kalsiyumun renal eliminasyonunu azaltır. OSVAREN® ile eşzamanlı tiazidler veya D vitamini türevleri alınıyorsa serum kalsiyum seviyesinin kontrolü gereklidir (bakınız bölüm 4.4).

Serum kalsiyum seviyelerinin yükselmesi ile glikozidlere duyarlılık ve dolaylı olarak aritmi riski artar (bakınız bölüm 4.4). Kalsiyum antagonistlerinin etkisi azalabilir. Artmış serum kalsiyum seviyeleri olan hastalarda adrenalin uygulanması ciddi aritmiye yol açabilir.

Levotiroksinin magnezyum karbonat, hidroksit ve aluminyum hidroksit ile kombinasyonu levotiroksinin absorpsiyonunun artmasına sebep olabilir.

OSVAREN®’in östrojenlerle birlikte kullanımı kalsiyum absorpsiyonunu arttırabilir.

Magnezyum tuzlan, gastrointestinal yolda digoksini adsorbe ederek biyoyararlanımını azaltabilir. Nitrofurantoinin adsorpsiyonu da söz konusu olabilir, bu ilacın biyoyararlanımının azalması ile anti-enfektif etkisinde de azalma olabilir. Ayrıca penisilaminin gastrointestinal yolda absorpsiyonu azalabilir ve farmakolojik etkilerinde azalma görülebilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Bilinen bir etkileşimi yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyonda etkileşim çalışmalanyla ilgili herhangi bir bilgi yoktur.