ONTIRAN 2 gr oral süspansiyon için granül 28 poşet Kullanımı

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.ONTIRAN nasıl kullanılır ?

ONTİRAN ile tedavi osteoporoz tedavisi için tecrübeli bir doktor tarafından başlatılmalıdır. ONTİRAN doktorunuz tarafından reçete edildiği şekilde alınmalıdır. Emin olmadığınızdurumda doktor veya eczacımza danışınız.

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Tavsiye edilen doz günde bir adet 2 g’lık poşettir.

ONTİRAN’ı yatmadan önce alınız. İsterseniz ONTİRANT aldıktan hemen sonra yatabilirsiniz.

Uygulama yolu ve metodu

ONTİRAN ağızdan kullanım içindir.

Tek dozluk poşetteki granüller, en az 30 mİ su (yaklaşık 1/3 bardak) içinde süspansiyon haline getirilerek kullanılmalıdır (aşağıdaki talimata bakınız). ONTİRAN’ın emilimi gıda, süt ve sütürünlerinin tüketiminden etkilendiğinden ON,TİRAN sadece su ile alınmalıdır.

Poşet içindeki granülleri bardağa boşaltınız;

Su ekleyiniz;

Granüller suda eriyene kadar karıştırınız.

Süspansiyon hazırlandıktan hemen sonra içilmelidir. Herhangi bir sebepten dolayı hazırladığınız süspansiyonu içemediyseniz içmeden önce tekrar karıştırınız. Hazırlanan süspansiyon 24 saatiçinde içilmelidir.

ONTİRAN’a ek olarak doktorunuz D vitamini ve kalsiyum katkısı almanızı önerebilir. Kalsiyum katkılarını yatarken veya ONTİRAN ile aynı zamanda almayınız.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda ve ergenlik dönemindeki gençlerde (18 yaş altı) kullanımı:

ONTİRAN’m çocuklar ve ergenlik dönemindeki gençlerde etkililiği ve güvenliliği üzerinde yeterli veri olmadığı için, bu yaş grubunda kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Yaşlılarda (65 yaş ve üzeri) kullanımı:

Stronsiyum ranelat’ın etkililiği ve güvenliliği menopoz sonrası kemik erimesi olan geniş yaş aralığındaki (100 yaşına kadar) kadınlarda kanıtlanmıştır. Yaşa ilişkin olarak doz ayarlamasınagerek yoktur.

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği:

Hafif - orta derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klirensi 30-70 ml/dak) doz ayarlamasına gerek yoktur. ONTİRAN ileri derecede böbrek yetmezliği olan hastalara(kreatinin klirensi 30 ml/dak’ın altında) önerilmemektedir.

Karaciğer yetmezliği:

Stronsiyum ranelat karaciğerde metabolize olmadığı için karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Doktorunuz başka bir şekildeskullannfenızı tavsiye etmedikçe, bu talimatları takip ediniz.

İlacınızı zamanında almayı unutmayınız.

Doktorunuz size ONTIRAN’ı ne kadar süre kullanacağınızı söyleyecektir. Kemik erimesi tedavisi genellikle uzun dönemli bir tedavidir. Doktorunuz ilacı reçete ettiği sürecekullanmalısınız.

Eğer ONTİRAN’ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla ONTIRAN kullanırsanız

Doktorunuz tarafından tavsiye edilen poşetten çok daha fazlasını almışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz. İlacın etkisini azaltmak için süt içmenizi veya antasid almanızıönerebilirler.

Eğer ONTİRAN’ı almayı unutursanız

Unutulan dozlan dengelemek için çift doz almayınız. Bir somaki dozu normal zamanında almaya devam ediniz.

ONTİRAN ile tedavi sonlandırıldığmda oluşabilecek etkiler