ONTIRAN 2 gr oral süspansiyon için granül 28 poşet Kullananlar

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

2.ONTIRAN kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

ONTIRAN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

  • Aktif madde veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşın duyarlılığınız varsa (aleıji),
  • Toplar damar tıkanıklığı varsa veya geçmişte olmuşsa (örneğin bacaklardaki damarlarda veya akciğerde),
  • Uzun süre hareketsiz kalmanız durumunda (örneğin tekerlekli sandalye kullanıyorsanız, devamlı yatıyorsanız, ameliyat olacaksanız veya ameliyat sonrası iyileşme gibi). Uzun süre hareketsiz kalmanız durumunda damar tromboz riski (bacak damarlannda pıhtı oluşması) artabilir.
  • İskemik kalp hastalığınız veya serebrovasküler hastalığınız varsa, öm. kalp krizi, inme veya geçici iskemik kriz (beyine giden kan akımının geçici olarak azalması, “mini inme” olarak da bilinir), kalbe veya beyine giden kan damarları tıkalıysa veya anjina (göğüs ağrısı) teşhisi konduysa,
  • Kan dolaşımınız ile ilgili sorunlarınız varsa ya da daha önce böyle sorunlar yaşadıysanız (öm. periferik artçr hastalımı) veya bacak damarlarınızda cerrahi işlem uygulandıysa,
  • İlaç ile tedavi edilemeyen Kan basıncı yüksekliği sorununuz varsa.
  • ONTIRAN'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

    Eğer,

  • Yüksek kan basıncı, yüksek kolesterol, şeker (diyabet) ve sigara kullanımı gibi kalp hastalığı riskini artıran sorunlarınız varsa,
  • Kan pıhtısı riskiniz varsa,
  • İleri derecede böbrek yetmezliğiniz varsa,
  • Kalp ve damar problemi gelişim riskiniz bulunuyorsa ONTİRAN ile tedaviye başlamadan önce ve ONTİRAN T kullandığınız sürece doktorunuz kalp ve damar durumunuzu düzenli olarak 6 ile 12 ay aralıklarla değerlendirecektir.

    ONTİRAN ile tedavi görürken ciddi allerjik reaksiyon oluşursa (yüzde, dilde veya boğazda şişme, yutkunmakta veya nefes almakta zorlanma, ciddi cilt reaksiyonları gibi) derhal ONTİRAN kullanımını kesmeli ve doktorunuzu derhal bilgilendirmelisiniz (bakınız bölüm 4).

    Stronsiyum ranelat kullanımıyla ilgili yaşamı tehdit edici düzeyde deri döküntüleri (Stevens-Johnson sendromu, toksik epidermal nekroliz) ve şiddetli aşın duyarlılık reaksiyonlan (DRESS) bildirilmiştir.

    Ciddi deri reaksiyonlannın oluşumu açısından risk, Stevens-Johnson sendromu ve toksik epidermal nekroliz için tedavinin ilk haftasında ve DRESS için genellikle 3-6 haftada en yüksektir.

    Döküntü veya bu deri semptomlan geliştiyse (bakınız bölüm 4), ONTİRAN kullanmayı bırakınız, acilen bir hekime danışınız ve bu ilacı kullanmakta olduğunuzu söyleyiniz.

    ONTİRAN kullanımıyla Stevens-Johnson sendromu veya toksik epidermal nekroliz veya DRESS geliştiyse, ONTİRAN herhangi bir zamanda tekrar başlatılmamalıdır.

    Asya kökenliyseniz daha yüksek riskde olabilirsiniz. ONTİRAN T kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

    ONTİRAN çocuklarda ve ergenlerde kullanılmaz.

    Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

    ONTIRAN'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

    Stronsiyum ranelatm emilimi gıda, süt ve süt ürünlerinin tüketiminden etkilenmektedir. Bu nedenle ONTİRAN öğün arasında kullanılmalıdır. Yavaş emilimi nedeniyle ONTİRAN yatmadan önce ve tercihen akşam yemeğinden en az iki saat sonra kullanılmalıdır.

    Hamilelik

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    ONTİRAN sadece menopoz sonrası kemik erimesi tedavisinde kullanılır. Bu durumda ONTİRAN hamilelikte kullanılmaz. Hamile iken yanlışlıkla bu ilacı kullanmışsanız hemen ilacı almayı bırakınız ve doktorunuza bilgi veriniz.

    Tedavi sırasında hamile olduğunuzu farkederseniz hemen doktorunuza danışınız.

    SU

    Emzirme

    <J

    2

    ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    ONTİRAN emzirirken kullanılmaz. Emzirirken yanlışlıkla bu ilacı kullanmışsanız hemen ilacı almayı bırakınız ve doktorunuza bilgi veriniz.

    Araç ve makina kullanımı

    ONTİRAN’ın araç ve makine kullanma yetisine etkisi önemsenmeyecek kadar az ya da hiç yoktur.

    ONTIRAN'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

    ONTİRAN aspartam içermektedir. Fenilketonürisi (nadir görülen irsi metabolik hastalık) olan hastalara zararlı olabilir, doktorunuza bilgi veriniz.

    ONTİRAN her poşette’0.963 g mannitol içermektedir. Mannitol 10 g’ın üzerindeki dozlarda hafif derecede laksatif etkiye neden olabilir.

    Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

    ONTİRAN doksisiklin gibi oral tetrasiklinler ve siprofloksasin gibi kinolon grubu antibiyotikler (duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonlarda kullanılan antibiyotikler) ile aynı anda alınmamalıdır. Eğer oral tetrasiklinler ve kinolon antibiyotikler kullanmanız gerekiyorsa, önlem olarak ONTİRAN tedavisi geçici olarak durdurunuz. Bu antibiyotikleri kullanmayı bitirdiğinizde ONTİRAN ile tedaviye devam edebilirsiniz.

    Kalsiyum içeren ilaçlar kullanıyorsanız bu tür ilaçları ONTİRANT aldıktan en az iki saat sonra kullanmalısınız.

    Antasid kullanıyorsanız (mide yanmasını rahatlatan ilaçlar), bu tür ilaçları ONTİRAN’dan en az iki saat sonra kullanmalısınız, eğer bu mümkün değilse iki ilaç aynı anda alınabilir. Kalsiyum seviyenizi kontrol ettirmek için kan veya idrar testi yaptırmanız gerekirse test sonuçlarını etkileyebileceğinden ONTİRAN kullandığınızı laboratuara bildiriniz.