M-M-R II 0.7 ml şırınga 1 flakon Etkileşimi

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

M-M-R etkileşimi, M-M-R etken madde, M-M-R yardımcı maddeler, M-M-R alkol, M-M-R etkileşim, M-M-R kullananlar, M-M-R dozu, M-M-R kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

M-M-R II ile eş zamanlı olarak immün globulin (IG) verilmemelidir.

immün globulinlerin M-M-R II ile eş zamanlı uygulanması, beklenen immün yanıtı azaltabilir. Kan veya plazma transfüzyonları veya insan immün serum globulini uygulandıktan sonra en az 3 ay aşılama ertelenmelidir.

Zorunlu olduğuna karar verilmedikçe, M-M-R II dozundan sonraki 1 ayda kızamık, kabakulak veya kızamıkçık antikoru içeren kan ürünlerini (immün globulin preparatları dahil) uygulamaktan kaçınılmalıdır.

M-M-R II topikal veya düşük dozda parenteral kortikosteroidler alan hastalarda kontrendike değildir (örn. astım profilaksisi veya replasman tedavisi için).

Ayrı ayrı verilen canlı atenüe kızamık, kabakulak ve kızamıkçık virüs aşılarının tüberkülin deri duyarlılığında geçici bir bozulmaya yol açabildiği bildirilmiştir. Dolayısıyla, tüberkülin testi yapılacaksa, M-M-R II aşılamasından önce herhangi bir zamanda, eş zamanlı olarak veya 4-6 hafta yapılması gerekir.

Diğer aşılarla kullanım

Yayınlanmış klinik veriler M-M-R II’ın önceki formülasyonunun diğer çocukluk çağı aşılarıyla (DTaP (veya DTwP), IPV (veya OPV), HIB (Haemophilus influenzae tip b), HIB-HBV (Haemophilus influenzae tip b ile Hepatit B aşısı) ve VAR (varisella) dahil) eş zamanlı uygulanmasını desteklemektedir.