M-M-R II 0.7 ml şırınga 1 flakon Saklanması

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

M-M-R saklanması, M-M-R muhafazası, M-M-R soğuk, M-M-R nem, M-M-R karanlık, M-M-R ambalaj, M-M-R çocuklardan saklanması, M-M-R son kullanma tarihi, M-M-R firması, M-M-R kullanma talimatı, M-M-R üretici firma bilgilerini içerir.

5.M-M-R II'in saklanması

M-M-R II 'yi çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

Kullanıma hazır hale getirilmeden önce liyofilize aşı şişesini 2-8°C arasındaki sıcaklıklarda buzdolabında saklayınız. Işıktan koruyunuz. Çözücü, liyofilize aşıyla birlikte buzdolabında ya da ayrı olarak oda sıcaklığında saklanabilir. Çözücüyü dondurmayınız. Donmuş aşıyı çözüp kullanmayınız.

Aşının kullanıma hazır hale getirildikten hemen sonra kullanılması önerilir. Sulandırılan aşıyı 2-8°C arasındaki sıcaklıkta karanlık yerde saklayınız ve 8 saat içinde kullanılmayan aşıyı atınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra M-M-R II'i kullanmayınız.

Bu tarihte ilk iki rakam ayı, son dört rakam yılı gösterir. Son kullanma tarihi o ayın son gününü ifade eder.

Çevreyi korumak amacıyla kullanmadığınız aşıları şehir suyuna veya çöpe atmayınız. Bu konuda eczacınıza danışınız.

Ruhsat sahibi: Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd. Şti.

Büyükdere Cad. Astoria Kuleleri No: 127 B Blok 34394 Esentepe - İSTANBUL

Üretim yeri : Merck Sharp & Dohme BV

Waarderweg 39, Haarlem - Hollanda

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR

Aşının kullanıma hazır hale getirilmesi:

Çözücü, berrak, renksiz bir sıvıdır. Toz, çözücü ile karıştırılmadan önce açık sarı, kristal bir tozdur. Kullanıma hazır hale getirilen aşı berrak, sarı renkte sıvı halini alır.

Önceden doldurulmuş ve çözücü içeren şırınganın içeriği toz içeren flakona tamamen enjekte edilir. Karışımın tamamı tekrar aynı şırıngaya geri çekilir ve içerisindekinin tamamı uyluğun dış kısmına veya kolun üst tarafına cilt altına (sc) enjekte edilir. Damar içine uygulanmamalıdır.

Aşının potensini kaybetmemesi için, kullanıma hazır hale getirildikten hemen sonra enjekte edilmelidir veya kullanıma hazır hale getirilen aşı buzdolabında 8 saate kadar bekletilebilir. Kullanıma hazır hale getirilen aşı eğer 8 saat içerisinde kullanılmadıysa, atılmalıdır.

Kullanıma hazır hale getirilen aşıyı dondurmayınız. Donmuş aşıyı çözüp kullanmayınız.

Eğer kullanıma hazır hale getirilen aşı içerisinde partikül maddeler varsa ya da tozun veya çözücünün görünümü yukarıda tanımlanandan farklıysa kullanmayınız.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller "Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" ve "Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının kontrolü Yönetmeliği"ne uygun olarak imha edilmelidir.