ONADRON 2 ml 8 mg 1 ampül Gebelik

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Onadron gebelik kategorisi C'dir. Onadron hamilelik kategorisi, Onadron gebelik kategorisi, Onadron emzirme, Onadron anne sütüne geçer mi, Onadron laktasyon, Onadron hamilelerde kullanımı, Onadron ve bebek, Onadron kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Deksametazonun gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri bulunmadığından çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınların uygun doğum kontrolü yöntemi uygulamaları önerilir.

Gebelik dönemi

Kortikosteroidlerin hamile kadınlarda kullanımı sonucunda teratojen etki ile ilgili kontrollü ve yeterli çalışma bulunmamaktadır. Ancak ONADRON gerekli olmadıkça gebelik dönemindekullanılmamalıdır. Kortikosteroidler sadece doktor kontrolünde ve annenin alacağı faydanınfetüse verilecek zarardan daha fazla olması halinde kullanılabilir.

Hamilelik sırasında yüksek miktarda kortikosteroid alındığında çıkabilecek hipoadrenalizm belirtileri dikkatle takip edilmelidir.

Deksametazon 21-fosfat için, gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / ve-veya / embriyonal / fetal gelişim / ve- veya/doğum / ve-veya / doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir.ONADRON gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. İnsanlara yönelikpotansiyel risk bilinmemektedir.

Laktasyon dönemi

Kortikosteroidler anne sütüne geçer. Bu durum çocukta büyümenin baskılanması ve endojen kortikosteroid yapımının zarar görmesi gibi istenmeyen etkilere neden olur. Bu nedenlefarmakolojik dozda kortikosteroid alan annelerin emzirmemesi tavsiye edilir.

Üreme yeteneği/Fertilite:

Steroidler, bazı hastalarda sperm sayısını ve hareket edebilme yeteneğini artırabilir veya düşürebilir.