OLIMEL N7-960E infüzyon için ELEKTROLITLI AMINOASIT çöz. GLUKOZ çöz. ve LIPID emülsiyonU. 2000 ml torba Nedir

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Olimel nedir, Olimel ne için kullanılır, Olimel ne ilacı, Olimel neye yarar, Olimel ne işe yarar, Olimel neye iyi gelir, Olimel kullananlar, Olimel kullanımı, Olimel uygulama, Olimel etkileri, Olimel faydaları bilgilerini içerir.

2.OLIMEL N7-960E nedir ve ne için kullanılır?

  • OLIMEL N7-960E, üç bölmeli plastik torbalarda bulunan emülsiyon şeklinde bir ilaçtır. Bölmelerden birinde lipit (yağ) emülsiyonu, ikincisinde elektrolitli amino asit çözeltisi ve üçüncüsünde kalsiyumlu glukoz çözeltisi bulunur.

Amino asit ve glukoz çözeltileri içeren bölmeler karışım gerçekleştirilmeden önce berrak ve renksiz ya da hafifçe sarı görünümlü; yağ emülsiyonu içeren bölümse homojen süt görünümlüdür.

Kullanmadan önce torba üst bölümünden başlanarak kendi üzerine katlanır ve bölmeler arasındaki geçici separatörler açılarak üç bölme içeriğinin karışması sağlanır. Karışım gerçekleştikten sonra torbanın tümü homojen süt görünümlü olur.

Üç bölmeli torba, oksijen geçirmeyen bir dış torbayla kaplıdır. Dış torba ile iç torba arasında oksijeni soğuran bir saşe ve bir oksijen indikatörü bulunmaktadır.

Torbaların 1, 1.5 ve 2 litrelik üç formu bulunmaktadır.

   OLIMEL N7-960E, iki yaşından büyük çocuklar ve erişkinlerin ağız yoluyla beslenemediği durumlarda kullanılan bir beslenme karışımıdır.

Karışımın beslenme içeriği aşağıdaki şekildedir:

a Saflaştırılmış yumurta fosfatidleri kaynaklı kaloriler dahil b Lipid emülsiyonundaki fosfatlar dahil

OLIMEL N7-960E, yalnızca toplardamar içine bu amaca uygun bir plastik boru (set) aracılığıyla ve tıbbi gözetim altında kullanılır.